X

Drones πάνω από πυρηνικά εργοστάσια στη Γαλλία!

Η είδηση έχει θορυβήσει την Γαλλική  κυβέρνηση η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός.

Ant1news

Η είδηση θα μπορούσε να μην ληφθεί και τόσο στα σοβαρά ή έστω να μην γίνει ιδιαίτερα πιστευτή, αν δεν υπήρχε η επίσημη διαβεβαίωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας.

Πάνω από επτά πυρηνικά εργοστάσια στην Γαλλία εθεάθησαν να ίπτανται άγνωστα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ήδη έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Οι πρώτες σκέψεις στοχοποίησαν την Greenpeace, η οποία έχει αντιταχθεί δυναμικά στο πυρηνικό πρόγραμμα της Γαλλίας. Οι ιθύνοντες όμως της οργάνωσης διέψευσαν κατηγορηματικά την όποια ανάμειξη τους και εξέφρασαν με τη σειρά τους τις έντονες ανησυχίες του για το γεγονός. Ο επικεφαλής της οργάνωσης στο τμήμα κατά της πυρηνικής ενέργειας, Γιανίκ Ρουσελέ, δήλωσε «Σε κάθε της διαμαρτυρία η οργάνωση μας δρα ανοιχτά και αναλαμβάνει την ευθύνη. Αυτό που συμβαίνει είναι εξαιρετικά ανησυχητικό». Επικαλέστηκε μάλιστα και δικές του πηγές οι οποίες αναφέρουν πτήση και πάνω από το ινστιτούτο πυρηνικής έρευνας στο Παρίσι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζενέβ, επιβεβαίωσε πως έχουν καταγραφεί  7 πτήσεις drone εντός του Οκτωβρίου πάνω από τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας. Ο υπουργός προσδιόρισε γεωγραφικά τις μονάδες και δήλωσε «Βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση των drones».

Η εταιρεία EDF στην οποία ανήκουν τα πυρηνικά εργοστάσια , διαχειρίζεται συνολικά 19 πυρηνικές μονάδες με 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες. Οι υπεύθυνοι των μονάδων έχουν υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων καθώς η Γαλλική νομοθεσία απαγορεύει τις πτήσεις σε απόσταση 5 χιλιομέτρων και ύψος μικρότερο των 1.000 χιλιομέτρων από τα εργοστάσια αυτά.