X

Πορτογαλία: Στους δρόμους κατά των περικοπών οι δημόσιοι υπάλληλοι

Διαδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στη Λισσαβόνα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Ant1news



Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι συμμετείχαν σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λισαβόνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στους μισθούς τους και την αύξηση των ωραρίων τους.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά την έγκριση επί της αρχής του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2015 από τους βουλευτές της πλειοψηφίας των κομμάτων της κεντροδεξιάς στο κοινοβούλιο, το οποίο διατηρεί μειωμένες κατά 20% τις περικοπές που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ στους μισθούς στο Δημόσιο.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε το Κοινό Μέτωπο των Συνδικάτων της Δημόσιας Διοίκησης,  το μεγαλύτερο συνδικάτο του δημόσιου τομέα, και συμμετείχαν διαδηλωτές από όλη τη χώρα.

Νωρίτερα, η πορτογαλική ενέκρινε επί της αρχής το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 που προβλέπει τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος από το 4% στο 2,7% του ΑΕΠ. Πάντως, σε αυτό δεν περιλαμβάνονται νέα μέτρα λιτότητας.

«Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που καταθέτουμε χωρίς την τρόικα, διαθέτουμε πλέον κυριαρχία και ελευθερία» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάουλο Πόρτας.