X

Ταραχές στην Μπρέσια με φόντο την επίσκεψη Ρέντσι

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα το πρωί στην Μπρέσια, την οποία επισκέφθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ant1news



Συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και περίπου 300 διαδηλωτές ξέσπασαν σήμερα το πρωί στην πόλη Μπρέσια, στη βόρεια Ιταλία, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

Οι διαδηλωτές, που απαρτίζονταν από φοιτητές, συνδικαλιστές και μέλη αριστερών κινημάτων, επιχείρησαν να πλησιάσουν μία επιχείρηση, στην οποία βρισκόταν ο Ματέο Ρέντσι, όντας προσκεκλημένος της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων. 

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η πορεία αμφισβήτησης του Ρέντσι είχε προγραμματιστεί  να ακολουθήσει συγκεκριμένη κατεύθυνση, βάσει της άδειας της τοπικής διεύθυνσης της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ταραχές όταν οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την βιομηχανία, την οποία επισκεπτόταν ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των γκλομπ τους, ενώ από τις συμπλοκές, σύμφωνα με την Κοριέρε Ντέλα Σέρα, τραυματίσθηκαν ένας καραμπινιέρος  και ένας αστυνομικός.

Μιλώντας ενώπιον των ιταλών βιομηχάνων, ο Ιταλός πρωθυπουργός «φωτογράφισε» τις συγκρούσεις υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει σχέδιο που θέλει να διχάσει τον χώρο της εργασίας» και πως «αν κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν την κυβέρνηση μπορούν να το κάνουν με άλλο τρόπο, χωρίς να εκμεταλλευθούν τον πόνο των ανέργων».

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας του συνδικάτου Fiom-Cgil, Μαουρίτσιο Λαντίνι, που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος των εργατών μετάλλου, ανέφερε στη δημόσια τηλεόραση RAI ότι «η κυβέρνηση Ρέντσι δεν αντιπροσωπεύει  τα συμφέροντα των εργαζομένων» και πρόσθεσε πως «ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης πρέπει να καταλάβει και να πεισθεί ότι ανοίγοντας πόλεμο με τον κόσμο της εργασίας, θα βρεθεί σε αδιέξοδο».