X

Sun: Ισλαμιστές σχεδίαζαν τη δολοφονία της βασίλισσας Ελισάβετ

Τέσσερις ισλαμιστές σχεδίαζαν να σκοτώσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ μέσα στο σαββατοκύριακο και συνελήφθησαν από τη αστυνομία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sun.

Ant1news

Σχέδιο δολοφονίας της βασίλισσας Ελισάβετ μέσα στο σαββατοκύριακο από τέσσερις ισλαμιστές απέτρεψε η βρετανική αστυνομία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sun.

Οι ισλαμιστές σχεδίαζαν να μαχαιρώσουν τη βασίλισσα  κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 96 χρόνια ετών από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τέσσερις άνδρες ηλικίας 19 έως 27 χρόνων τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο Λονδίνο και στα περίχωρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην προετοιμασία «τρομοκρατικών ενεργειών». 

Η αστυνομία έχει διεξάγει κατ' οίκον έρευνες και έχει συνεργαστεί με την MI5, τη βρετανική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, στην υπόθεση αυτή. Αυτές «οι συλλήψεις και οι έλεγχοι έχουν διεξαχθεί στο πλαίσιο μιας έρευνας σχετικά με την ισλαμιστική τρομοκρατία» διευκρίνισε η αστυνομία.

Η υπόθεση απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα πολλών βρετανικών εφημερίδων. Η Daily Telegraph είχε μάλιστα τίτλο ότι η αστυνομία «απέτρεψε» την εφαρμογή ενός «τρομοκρατικού σχεδίου» που επρόκειτο να υλοποιηθεί κατά τους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν αύριο, την «Κυριακή Ανάμνησης», την ημέρα δηλαδή κατά την οποία η Βρετανία αποτίει φόρος τιμής στους στρατιώτες της χώρας και της Κοινοπολιτείας που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Υπήρχε ένας φόβος ότι ενδέχεται να είχαν προγραμματίσει να διαπράξουν μία ένοπλη επίθεση σε ένα δημόσιο χώρο (την Κυριακή) εναντίον στρατιωτικών ή πολιτών που θα είχαν συγκεντρωθεί για να αποτίσουν φόρο τιμής» στους Βρετανούς στρατιώτες, διευκρίνισε η εφημερίδα. 

Πιο προσεκτικό το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC επισήμανε ότι σε αυτό το στάδιο μία σύνδεση μεταξύ των εν λόγω συλλήψεων και τον εορτασμών για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είναι παρά μία καθαρή «εικασία».