X

Κρίση στην Ουκρανία, συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι Ρωσικές δυνάμεις έχουν εισβάλει στην Ανατολική Ουκρανία.

Ant1news

Ανεβαίνει σε επικίνδυνο σημείο το θερμόμετρο στο μέτωπο της Ουκρανίας , καθώς οι καταγγελίες που υπάρχουν από το πρωί για εισβολή Ρωσικών δυνάμεων που ενισχύουν τους αντάρτες προκάλεσαν την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σήμερα το πρωί εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ , επιβεβαίωσε την φημολογία των δυο τελευταίων ημερών που ήθελε Ρωσικά στρατεύματα υποστηριζόμενα από τανκς και μαχητικά να εισβάλλουν στην Ανατολική Ουκρανία. Μάλιστα κάποια από τα διεθνή ΜΜΕ επικαλέστηκαν δηλώσεις του διοικητή του ΝΑΤΟ  Φίλιπ Μπριντλόβ για το θέμα αυτό.

Μετά τις εξελίξεις αυτές και κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, συγκαλείται κατεπειγόντως σε λίγη ώρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (21:30 ώρα Ελλάδος), προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες για παρείσφρηση ρωσικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ουκρανία.

Πριν από λίγη ώρα το Ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti , μετέδωσε δηλώσεις του εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Αμύνης, Ιγκόρ Κονασένκοφ, που υποστηρίζει πως δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτές τις καταγγελίες, «Έχουμε πλέον πάψει να δίνουμε προσοχή σε αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες του  ανώτατου διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων του NATO στην Ευρώπη, του Φίλιπ Μπρίντλαβ».