X

Ξεκίνησε η ανασκαφή για τα λείψανα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Η ανασκαφή θα γίνει κοντά σε πάρκο που φέρει το όνομα του ισπανού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα και εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 15.000 ευρώ.

Ant1news

 

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της χώρας προσπαθούν να ξεδιαλύνουν οι ισπανικές αρχές, με την ανασκαφή ομαδικού τάφου όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται τα λείψανα του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα και ποιητή, Φεντερικό Γκαρσία Λόρκα. 

Για τις επόμενες 10 ημέρες, μια ομάδα αρχαιολόγων θα πραγματοποιήσει μια έρευνα σε σημείο που υπέδειξε ο ιστορικός Μιγκέλ Καμπαλέρο Πέρεθ στο βιβλίο του «Οι τελευταίες 13 ώρες του Γκαρσία Λόρκα».

Πρόκειται για τοποθεσία κοντά σε πάρκο που φέρει το όνομα του ισπανού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα και το οποίο τη δεκαετία του ’90 η δημοτική αρχή επιχείρησε να μετατρέψει σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Το έργο, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 15.000 €, δεν ήταν μόνο για την εύρεση του Λόρκα, τόνισε ο Juan Francisco Arenas της περιφερειακής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας. «Πιστεύεται ότι υπάρχουν περίπου 3.500 αγνοούμενοι θαμμένοι στην περιοχή», είπε. «Δεν ψάχνουμε μόνο για ένα άτομο, αλλά για όλα αυτά."