X

Άγριες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών στο Λονδίνο

Άγριο ξύλο μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών έπεσε την Τετάρτη στο κέντρο του Λονδίνου.

Ant1news



Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου ανάμεσα σε αστυνομικούς και φοιτητές που διαμαρτύρονταν για τις αυξήσεις των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια.

Χιλιάδες φοιτητές, περίπου 5.000, βγήκαν στους δρόμους και πραγματοποίησαν πορεία έως την Πάρλιαμεντ Σκουέρ, όμως μία ομάδα εξ αυτών άλλαξε κατεύθυνση και έσπασε τα φράγματα που είχαν στήσει οι αστυνομικοί έξω από το Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν άγριες συμπλοκές και μάχες σώμα με σώμα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι, πάντως, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Δύο εκ των συλληφθέντων είναι ύποπτοι για επιθέσεις σε αστυνομικούς, ενώ άλλος ένας έφερε στην κατοχή του ένα «επιθετικό όπλο», σύμφωνα με την μητροπολιτική αστυνομία.

Η ομάδα αυτή που αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών επιτέθηκε και σε ένα κατάστημα Starbucks, όπου προκάλεσε ζημιές.



To βρετανικό μέσο αναφέρει ότι στη διαδήλωση συμμετείχε και η σκληροπυρηνική αναρχική ομάδα «Μαύρο Μπλοκ», με μέλη τους να ρίχνουν φωτοβολίδες και βόμβες καπνού. «Διάφορα αντικείμενα εκτοξεύθηκαν εναντίον των αστυνομικών», ανέφερε η Σκότλαντ Γιαρντ σε ανακοίνωσή της.




Πρόκειται για την πρώτη μαζική διαμαρτυρία των φοιτητών στο Λονδίνο μετά από τρία χρόνια, ενώ σχεδιάζουν και άλλους τρόπους διαμαρτυρίας, όπως μαζικές αποχωρήσεις από τα μαθήματα και καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων.





Στη διαδήλωση των φοιτητών συμμετείχαν και διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις περικοπές δαπανών.























Δείτε βίντεο από τις συγκρούσεις: