X

Ολλανδή μητέρα ταξίδεψε στην «κόλαση», για να γλιτώσει την τζιχαντίστρια κόρη της

Ταξίδεψε παράνομα στο προπύργιο των τζιχαντιστών και κρυμμένη πίσω από την μπούρκα της, κατάφερε να φυγαδεύσει την κόρη της.

Ant1news

Την παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η παράτολμη Οδύσσεια μια Ολλανδέζας μάνας που αγνοώντας κάθε συμβουλή, ταξίδεψε στη Συρία για να γλιτώσει από τα νύχια του Ισλαμικού κράτους την κόρη της.

Η Μονίκ ταξίδεψε στο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία, την πόλη Ράκα, για να εντοπίσει την κόρη της και να επιστρέψουν μαζί στην Ολλανδία. Η μικρή κοπέλα βρισκόταν στην άτυπη πρωτεύουσα του Ισλαμικού χαλιφάτου, αφού είχε εγκαταλείψει την πατρίδα της για τα μάτια του επικίνδυνου εκπαιδευτή των Ισλαμιστών Ομάρ Γιλμάζ, ο οποίος είναι Ολλανδός, Τουρκικής καταγωγής και έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Ολλανδία.

Η Μονίκ είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση της χώρας της τον περασμένο Σεπτέμβριο, προκειμένου να μιλήσει για το δράμα που ζούσε, εξηγώντας πως η κόρη της από μια τυπική έφηβη, έγινε μέσα σε λίγο καιρό μια ριζοσπαστική μουσουλμάνα.

Το παράδοξο είναι πως  ο έρωτας ανάμεσα τους δημιουργήθηκε μέσα από τις σελίδες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτά άλλωστε ανακοίνωσε ο Γιλμάζ ότι έχασε την γυναίκα του(είχαν παντρευτεί στο μεσοδιάστημα), όταν εκείνη πέρασε τα σύνορα για την Τουρκία.

Η Μονίκ είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση της να ταξιδέψει στη Συρία για να βρει την κόρη της και για το λόγο αυτό οι Ολλανδικές αρχές της αφαίρεσαν το διαβατήριο προκειμένου να την αποτρέψουν. Η αποφασισμένη μάνα, αγνόησε τις συμβουλές και με μόνο ταξιδιωτικό έγγραφο την ταυτότητα της έφτασε στην Τουρκία και από εκεί πέρασε τα σύνορα με την Συρία.

Εντόπισε την κόρη της και την έπεισε να γυρίσουν μαζί πίσω. Στην Τουρκία συνελήφθηκαν προσωρινά και κρατήθηκαν στα σύνορα πριν τους επιτραπεί να πετάξουν για την Ολλανδία, καθώς δεν είχαν διαβατήρια.

Μετά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους η νεαρή κοπέλα κρατήθηκε από τις τοπικές αρχές προκειμένου να ανακριθεί, καθώς πιστεύουν πως μπορεί να της αποσπάσουν σημαντικές πληροφορίες για τους μαχητές του Ισλαμικού κράτους.