X

Διαψεύδει τα περί απόπειρας αυτοκτονίας η Βαλερί Τριερβελέρ

Η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται στη Βρετανία για την προώθηση του αποκαλυπτικού βιβλίου της, το οποίο έχει γίνει best seller στη Γαλλία.

Ant1news

Συνεντεύξεις σε βρετανικά μέσα παραχώρησε η πρώην «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, στο πλαίσιο της προώθησης του βιβλίου της, στο οποίο αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της σχέσης της με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Όπως δήλωσε η ίδια, η αποκάλυψη του δεσμού του Ολάντ με τη Ζουλί Γκαγιέ «έπεσε σαν κεραυνός στο κεφάλι της», όμως παρά το σοκ δε σκέφθηκε ποτέ να βάλει τέλος στη ζωή της.

«Πήρα ορισμένα υπνωτικά χάπια. Δεν ήταν, όμως, απόπειρα αυτοκτονίας. Απλά, ήθελα να κοιμηθώ. Δεν ήθελα να φέρω στο νου μου ξανά εκείνες τις στιγμές, να δω τις φωτογραφίες, να αντιμετωπίσω τη νέα πραγματικότητα. Ήξερα πως θα δημοσιευθούν οι φωτογραφίες, αλλά δεν ήθελα να τις δω. Ακόμη δεν τις έχω δει όλες, δε μπορώ να τις κοιτάζω», είπε στη δημοσιογράφο του BBC, Sophie Raworth.

Η Βαλερί Τριερβελέρ υποστήριξε πως το βιβλίο της δεν ήταν προσπάθεια να πάρει εκδίκηση. «Δεν πρόκειται για πράξη εκδίκησης, δε θέλω να τον καταστρέψω. Το έγραψα για να ξαναβρώ τον εαυτό μου».

Η κοινή γνώμη στη Γαλλία, πάντως, είναι διχασμένη. Μπορεί εισπρακτικά να έχει γίνει best seller, ωστόσο η δημοτικότητα της ίδιας είναι στο ναδίρ. Όχι πως του Φρανσουά Ολάντ είναι σε καλύτερη μοίρα… Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε κατρακυλήσει στο 13%, ένα ιστορικό χαμηλό για τον γάλλο πρόεδρο.