X

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο «μικρός Νικολά» που ξεγέλασε την ελίτ της Ισπανίας

Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες βρίσκεται ο 20χρονος φοιτητής που παρείσφρησε στα ανάκτορα, παριστάνοντας κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ant1news

Σε δικαστική περιπέτεια έχει μπει ο Φρανσίσκο Νικολά Γκόμεθ Ινγκλέσιας, ένας 20χρονος φοιτητής Νομικής ο οποίος είχε καταφέρει να ξεγελάσει την ισπανική ελίτ, με πλαστά έγγραφα για την ταυτότητά του.

Ο «μικρός Νικολά», όπως αποκαλείται ευρέως στον ισπανικό Τύπο, θα μάθει τις επόμενες μέρες τις κατηγορίες που θα του απαγγελθούν για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την ισπανική El Confidencial, o Νικολά Γκόμεθ φοιτούσε σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Μαδρίτης. Φαίνεται πως του άρεσε η χλιδάτη ζωή και είχε καταφέρει με ψευδή στοιχεία να ξεγελάσει επιχειρηματίες, πολιτικούς, ακόμη και τη βασιλική οικογένεια.

Ο παμπόνηρος Νικολά συμμετείχε σε πολιτικές εκδηλώσεις, παρίστανε το μυστικό πράκτορα και τον σύμβουλο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, ενώ παρέστη και στην τελετή ορκωμοσίας του Βασιλιά Φελίπε, τον οποίο μάλιστα χαιρέτησε δια χειραψίας.

Η πλαστογραφία των εγγράφων που χρησιμοποιούσε αποκαλύφθηκε όταν επιχείρησε να εισέλθει σε εκδήλωση στην αμερικανική πρεσβεία στη Μαδρίτη.