X

Μεγάλωναν επί δέκα χρόνια η μία το παιδί της άλλης

Πώς είναι να διαπιστώνεις ότι το 10χρονο παιδί σου δεν είναι δικό σου;

Ant1news

Για χρόνια δύο μανάδες από την Γαλλία είχαν αμφιβολίες για το αν οι κόρες τους ήταν όντως δικές τους, μέχρι που τα τεστ DNA που έκαναν πρόσφατα επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους τους.

Την Τρίτη οι οικογένειες των κοριτσιών, που είναι πλέον 20 ετών, μήνυσαν τους γιατρούς της κλινικής που μπέρδεψαν τα παιδιά τους αξιώνοντας περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις.

Η ιστορία ξεκίνησε το 1994, όταν η Σόφι Σεράνο γέννησε στις Κάννες. Το βρέφος υπέφερε από ίκτερο και το έβαλαν σε θερμοκοιτίδα, μαζί με άλλα νεογέννητα.

Μία νοσοκόμα άλλαξε τα δύο βρέφη και παρά το γεγονός ότι και οι δύο μητέρες εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους, που είχαν στηριχθεί στο μήκος των μαλλιών το δύο κοριτσιών, η καθεμία πήρε το μωρό της άλλης στο σπίτι της.

Δέκα χρόνια αργότερα, λόγω του ότι το παιδί δεν είχε καμία ομοιότητα με τον πατέρα του, κυρίως προς το χρώμα του δέρματός του, εκείνος έκανε τεστ πατρότητας, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Η Σόφι Σεράνο διαπίστωσε ότι δεν ήταν η μητέρα της Μάνον και ξεκίνησε αγώνα, ώστε να βρει πού είναι η βιολογική της κόρη.

Μετά από την έρευνα, διαπίστωσε ότι όσο νοσηλευόταν η κόρη της στο νοσοκομείο, ακόμα δύο παιδιά είχαν ίκτερο, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, τα οποία μπήκαν σε θερμοκοιτίδα.

Έπειτα διαπιστώθηκε ότι τα δύο κορίτσια βρέθηκαν στην ίδια θερμοκοιτίδα και η νοσηλεύτρια, όπως και η κλινική δέχτηκαν μήνυση.

Τα κορίτσια βρέθηκαν με τις βιολογικές τους οικογένειες στα δέκα τους χρόνια, δεν ζήτησαν ωστόσο να ανταλλάξουν σπίτια.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά τη διαπίστωσή τους, οι οικογένειες μηνύουν αξιώνοντας περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ, μέσω της δικαστικής οδού.

Η δεύτερη οικογένεια, θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της.