X

Drone έκοβε… βόλτες πάνω από πυρηνικό σταθμό στο Βέλγιο

Ένα ύποπτο drone εντοπίστηκε να πετάει πάνω από τον βελγικό πυρηνικό σταθμό του Ντοέλ.

Ant1news



Έρευνα για την πτήση που πραγματοποίησε σήμερα ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο σκάφος πάνω τον βελγικό πυρηνικό σταθμό του Ντοέλ, στα βόρεια της χώρας, πραγματοποιούν οι βελγικές αρχές.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι η εισαγγελία της ανατολικής Φλάνδρας ερευνά την πτήση ενός μη επανδρωμένου ιπτάμενου σκάφους επάνω από τον πυρηνικό σταθμό του Ντοέλ», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Η πτήση του drone στον πυρηνικό σταθμό σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επαναλειτουργία ενός από τους αντιδραστήρες του σταθμού που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας για τέσσερις μήνες μετά από μυστηριώδες σαμποτάζ. Παρόμοιες πτήσεις από drone είχαν καταγραφεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και σε γαλλικούς πυρηνικούς σταθμούς.

Ο αντιδραστήρας Doel 4 είχε τεθεί εκτός λειτουργίας στις 5 Αυγούστου έπειτα από τη διαρροή λαδιού που προκλήθηκε, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία Electrabel, από σαμποτάζ.

Ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την ομοσπονδιακή εισαγγελία για το αν πρόκειται ή όχι για ενέργεια που σχετίζεται με την τρομοκρατία.