X

Ποιος ήταν ο τζιχαντιστής που έπεσε νεκρός στη Γαλλία

Ένας σεσημασμένος μικροκακοποιός ήταν ο 20χρονος Γάλλος τζιχαντιστής που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά κατά την επίθεση του σε αστυνομικό τμήμα.

Ant1news



Την έρευνα γύρω από την ταυτότητα του Γάλλου τζιχαντιστή που έπεσε νεκρός το Σάββατο από τα πυρά αστυνομικών όταν εισέβαλε με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα του Ζουέ-λε-Τουρ, στην κεντροδυτική Γαλλία, συνεχίζουν οι γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην υπόθεση, πρόκειται για έναν 20χρονο Γάλλο, που είχε γεννηθεί στο Μπουρούντι και μεταστράφηκε στο Ισλάμ. Ο νεαρός επιτέθηκε χθες στους αστυνομικούς φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» και τραυμάτισε σοβαρά δύο αστυνομικούς και ελαφρά έναν άλλο, ενώ με βάση τις ίδιες πηγές είχε ανεβάσει πρόσφατα στον λογαριασμό του στο Facebook τη σημαία των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».

Μία πηγή ανέφερε ότι Μπερτράν Ντζοχαμπονάγιο ήταν γνωστός στις αρχές ως μικροκακοποιός, για λαθρεμπόριο ναρκωτικών ουσιών, εκβιασμό, μικροκλοπές και κλεπταποδοχή, ενώ η έρευνα, την οποία διενεργεί η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού, προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο η επίθεση να «υποκινήθηκε από τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό».

Ένας συγγενής του δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι ο γεροδεμένος νεαρός είχε πάρει το όνομα Μπιλάλ όταν μεταστράφηκε στο Ισλάμ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Πολλοί ειδικοί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας ή στις ομάδες τζιχαντιστών τού αποδίδουν έναν λογαριασμό στο Facebook στον οποίο η φωτογραφία στο προφίλ δείχνει, από την περασμένη Πέμπτη, τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους».

Πολλά κείμενα και συνθήματα εμπνευσμένα από το ριζοσπαστικό ισλάμ βρίσκονται επίσης αναρτημένα στη σελίδα αυτή, ενώ στις φωτογραφίες του που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένας χαμογελαστός νεαρός με ξυρισμένο κεφάλι και κοντή μαύρη γενειάδα, αλλά χωρίς μουστάκι.