X

Νέα επίθεση τζιχαντιστή στη Γαλλία - παρέσυρε 10 ανθρώπους

Τρίτη διαδοχική επίθεση που... μυρίζει "τζιχάντ" στη Γαλλία μέσα σε τρεις ημέρες. Ο δράστης έριξε το όχημά του σε χριστουγεννιάτικη αγορά και τραυμάτισε 10 ανθρώπους.

Ant1news



Μία ακόμη επίθεση, όπως φαίνεται από τζιχαντιστή, σημειώθηκε σήμερα στη Γαλλία, λίγο μετά τις δύο επιθέσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο.

Το νέο περαστικό σημειώθηκε στη Ναντ, όπου ένας άνδρας έριξε το ημιφορτηγό του σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πόλης, τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, σύμφωνα με  αξιωματούχο της περιφέρειας. Ο οδηγός έριξε το όχημά του σε ένα κιόσκι που πουλούσε ζεστό κρασί, όπου περίμεναν πολλοί άνθρωποι.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ouest France, που επικαλείται έναν αξιωματικό της αστυνομίας και αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του λευκού ημιφορτηγού φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος, στα αραβικά) και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε με ένα μαχαίρι εννιά φορές.

Πέντε εκ των τραυματιών, συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά εκκενώθηκε από τους αστυνομικούς και η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τα κίνητρα της επίθεσης.