X

Έρευνες στη Σουηδία για το μπαράζ επιθέσεων σε τζαμιά

Ευρείες έρευνες της αστυνομίας στη Σουηδία μετά την τρίτη εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε σε τζαμί.

Ant1news



Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στις σουηδικές αρχές η νέα εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε σε τέμενος στην πόλη Ουψάλα, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Πρόκειται για την τρίτη εμπρηστική επίθεση που σημειώνεται σε τζαμιά μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών, γεγονός που έχει εντείνει τον φόβο και γι΄ άλλες επιθέσεις.

«Κάποιος πέταξε μια εμπρηστική βόμβα, ένα κοκτέιλ μολότοφ, εναντίον του κτιρίου», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Ουψάλα, ο Τόρστεν Χέμλιν, στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT. Ο ίδιος σημείωσε ότι η βόμβα δεν προκάλεσε πυρκαγιά, ενώ οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Αυτόπτες μάρτυρες, που ειδοποίησαν την αστυνομία, σημείωσαν ότι είδαν έναν άνδρα να πετάει μια εμπρηστική βόμβα στο τέμενος γύρω στις 06:30 (ώρα Ελλάδας).

Η Ισλαμική Ένωση της Σουηδίας ανήρτησε στο Διαδίκτυο μια φωτογραφία της κεντρικής εισόδου του τεμένους, όπου κάποιος είχε γράψει «να φύγετε, βρωμομουσουλμάνοι».

Η επίθεση αυτή αντιμετωπίζεται ως απόπειρα εμπρησμού, πράξη βανδαλισμού και υποκίνησης μίσους, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.