X

Έσβησε ο Πύργος του Άιφελ

Την ώρα που συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες, ο Πύργος του Άιφελ «έσβησε» λόγω πένθους για τα 12 θύματα στο Παρίσι.

Ant1news



Μία ημέρα μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, που προκάλεσε το θάνατο 12 αθώων ανθρώπων, ο Δήμος του Παρισίου πήρε την απόφαση να σβήσει τα φώτα του στον Πύργο του Άιφελ, σε ένδειξη πένθους για τα 12 θύματα.

Τα φώτα του διάσημου μνημείου έσβησαν στις 9 το βράδυ (20:00 ώρα Γαλλίας), ενώ διάφορες εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν απόψε το βράδυ.

«Η πόλη μας ήταν ένα καταφύγιο για συγγραφείς, φιλοσόφους, δημοσιογράφους που απειλήθηκαν για τις ιδέες τους. Δεν υπάρχει χώρος στο Παρίσι για εξτρεμιστικές ιδέες οποιουδήποτε είδους», ανέφερε η δήμαρχος του Παρισίου Αν Ινταλγκό.


Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε επίσης την Πέμπτη στο παρεκκλήσι της Αγίας Μάρθας, απέναντι από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό από τον Πάπα Φραγκίσκο. «Ας προσευχηθούμε για τα θύματα» αυτή της βαρβαρότητας… ας προσευχηθούμε επίσης για τους δράστες αυτών των απάνθρωπων πράξεων, ώστε ο Θεός να μεταμορφώσει τις καρδιές τους», ανέφερε ο Αργεντινός Ποντίφικας.

Μέσα σε αυτό το φόντο, οι γαλλικές αρχές συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για να βρουν και να συλλάβουν τους δράστες της επίθεσης. Την ίδια ώρα, το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo γνωστοποίησε ότι την επόμενη Τετάρτη θα δημοσιευθεί ένα «θέμα των επιζώντων».

Σημειώνεται ότι κανονικά το περιοδικό εκδίδει περίπου 60.000 αντίτυπα, όμως την επόμενη Τετάρτη θα εκδοθούν 1 εκατομμύριο αντίτυπα.