X

Νεκρός και ο δράστης που κρατούσε ομήρους στο εβραϊκό παντοπωλείο

Στην διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, σκοτώθηκαν τέσσερις όμηροι του. Διαφεύγει ο δεύτερος δράστης, λένε γαλλικά ΜΜΕ. Αναζητείται και μια 26χρονη.

Ant1news



Οι γαλλικές αρχές σε ευρεία επιχείρηση που πραγματοποίησαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα σκότωσαν τον άνδρα, που κρατούσε πολλούς ομήρους σε εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, ενώ νεκροί είναι και τέσσερις όμηροι.

Όπως γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες ασφαλείας, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο δράστης, «εξουδετερώθηκε» και τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό σουπερμάρκετ είναι νεκροί. Επίσης τραυματίστηκαν τέσσερις εκ των ομήρων και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εικόνες τηλεοπτικών δικτύων έδειξαν μια ομάδα ομήρων, περίπου πέντε, να βγαίνει τρέχοντας από το κατάστημα, ενώ μία πηγή των δυνάμεων ασφαλείας ανέφερε ότι στο εβραϊκό σουπερμάρκετ εκτιμάται πως βρίσκονταν έως και 20 όμηροι συνολικά.

Πριν την επίθεση γινόταν λόγος για δύο δράστες και σύμφωνα με το Skynews, που επικαλείται γαλλικά μέσα, ο δεύτερος ένοπλος άνδρας το έσκασε. Νωρίτερα, πάντως, οι αρχές εκτιμούσαν ότι μαζί με τον Κουλιμπαλί βρισκόταν μία γυναίκα και συγκεκριμένα η 26χρονη Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η οποία αναζητείται από την αστυνομία, σύμφωνα με το BBC, που το μεταδίδει ως έκτακτη είδηση.




Η έφοδος της αστυνομίας:







Ο Αμεντί Κουλιμπαλί σύμφωνα με τις αρχές, πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον αστυνομικών, την Πέμπτη, στο Μονρούζ, νοτίως του Παρισιού που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μιας αστυνομικού.

Ο Κουλιμπαλί, που δήλωσε μέλος των τζιχαντιστών λίγο πριν πεθάνει, ζήτησε από τους αστυνομικούς να αφήσουν ελεύθερους τους αδερφούς Κουασί που προκάλεσαν το μακελειό στο Charlie Hebdo και οι οποίοι είχαν ταμπουρωθεί σε τυπογραφείο της περιοχής Νταμαρτέν Αν Γκελ, ΒΑ του Παρισιού, κρατώντας έναν όμηρο.

Το απόγευμα, σε ταυτόχρονη επιχείρηση των αρχών στο εβραϊκό σουπερμάρκετ και στο τυπογραφείο, όπου είχαν ταμπουρωθεί οι δύο δράστες της επίθεσης στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, οι Γάλλοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο κατάστημα και λίγο αργότερα αρκετοί όμηροι εξήλθαν από αυτό, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.



Τα γαλλικά μέσα έκαναν λόγο για πολλές εκρήξεις κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο εβραϊκό σουπερμάρκετ.