X

Εκκενώθηκε η Disneyland, μία συναγωγή και ένα φαρμακείο στο Παρίσι

Λανθασμένος συναγερμός σήμανε στην Disneyland στο Παρίσι μετά από αντικρουόμενες πληροφορίες για έναν σκοπευτή και απειλή για βόμβα. Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία.

Ant1news

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε για άλλη μια φορά το Παρίσι, καθώς εκκενώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα η Disneyland, μία συναγωγή κι ένα φαρμακείο έπειτα από φόβους για οπλισμένους. 

Σύμφωνα με την «Le Parisien», η Disneyland εκκενώθηκε το μεσημέρι έπειτα από αντικρουόμενες πληροφορίες για έναν σκοπευτή, ενώ υπήρξε και απειλή για βόμβα. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε επρόκειτο για ψεύτικο συναγερμό.



Εν τω μεταξύ σχεδόν την ίδια ώρα μια γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών συνελήφθη, όταν φώναξε από το παράθυρό της στο Est ότι είναι η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί που σκόρπισε τον τρόμο στο Παρίσι με ταυτόχρονη επιχείρηση όταν δρούσαν τα αδέλφια Κουασί. Τελικά, όπως αποδείχθηκε δεν είναι η Χαγιάτ Μπουμεντιέν.



Παράλληλα, σύμφωνα  με την Daily Mail, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εστάλησαν σε Συναγωγή στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού, έπειτα από πληροφορίες πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί έξω από τον εβραϊκό χώρο λατρείας. 

Πηγές της αστυνομίας, ανέφεραν λίγο αργότερα στην εφημερίδα Le Figaro ότι επρόκειτο για κροτίδες, ενώ επίσης υπήρξε λανθασμένος συναγερμός για ομηρεία σε φαρμακείο στο Jaures.