X

Μέσα στο παντοπωλείο την ώρα της ομηρίας – (ΦΩΤΟ)

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των επιζώντων από την απαγωγή του Αμεντί Κουλιμπαλί στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι.

Ant1news

Κουρνιασμένοι ανάμεσα σε κούτες με φαγητό μέσα σε ψυγεία κάθονται τρομοκρατημένοι οι όμηροι του Αμεντί Κουλιμπαλί στο παντοπωλείο.

Μία γυναίκα φαίνεται να σφίγγει το παιδί της, ενώ ένας άλλος όμηρος στέλνει μήνυμα από το κινητό του τηλέφωνο.

Αυτή ήταν μία πλευρά της παρανοϊκής πραγματικότητας που έζησαν οι 19 όμηροι του τζιχαντιστή, ενώ τέσσερις από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.

Οι όμηροι με το που άκουσαν πυροβολισμούς έτρεξαν στους αποθηκευτικούς χώρους, που βρίσκονται στο υπόγειο του καταστήματος.

Από εκεί και μέσα στους -3 βαθμούς δεν ήξεραν αν θα βγουν ξανά ζωντανοί από εκεί μέσα.

Τελικά βγήκαν έπειτα από πέντε ώρες.

Οι ιστορίες ηρωισμού από την ημέρα εκείνη είναι αρκετές, όπως αυτή του 22χρονου Γιόχαν Κοέν, ο οποίος εκτελέστηκε από τον Κουλαμπαλί, όταν προσπάθησε να του αρπάξει το όπλο. Ενώ ένας άλλος, ο κ.Μπαθιλί, οδήγησε τη φοβισμένη ομάδα των ομήρων στο ψυγείο.

Ο ίδιος είπε: «Έσβησα τα φώτα και την ψύξη, έκλεισα την πόρτα και τους είπα να καθίσουν ήσυχοι» στη συνέχεια κάθισε σε απόμερο σημείο και έδινες οδηγίες στην αστυνομία για το τι συμβαίνει μέσα στο κατάστημα.

Ένας άλλος πελάτης του καταστήματος περιγράφει πώς άρπαξε τον γιο του και πήγαν στο ψυγείο, χωρίς να γνωρίζουν καν που βρίσκονται, για να σωθούν.

«Ήταν προφανές ότι ετοιμαζόταν να πεθάνει» περιγράφει ένας από τους ομήρους μιλώντας για τον τρομοκράτη και συμπληρώνει ότι «εκεί που ήταν πάνοπλος και με τις σφαίρες δίπλα του, έσκυψε και άρχισε να προσεύχεται».

Είχε όμως ήδη πάρει κοντά του ακόμα τέσσερις ανθρώπους.