X

Το επόμενο τεύχος του θα κυκλοφορήσει με σκίτσα του Μωάμεθ

Δεν θα είχαν νόημα όλα αυτά αν υποχωρούσαμε  δηλώνουν ιθύνοντες του περιοδικού.

Ant1news

Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo που γλίτωσαν από τη δολοφονική επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας, ετοιμάζονται πυρετωδώς για την έκδοση του νέου τεύχους που θα κυκλοφορήσει με τιράζ, ενός εκατομμυρίου φύλλων.

Ο δικηγόρος του περιοδικού Ρισάρ Μαλκά ερωτηθείς σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο επόμενο τεύχος απάντησε, «Προφανώς. Δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα, διαφορετικά όλα αυτά δεν θα είχαν νόημα».

Το  επόμενο τεύχος θα έχει τίτλο «των επιζώντων» και θα μεταφραστεί σε 16 γλώσσες όπως αποκάλυψε ο χρονικογράφος Πατρίκ Πελού.

Μία ημέρα μετά τη διαδήλωση στο Παρίσι κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, στην οποία πήραν μέρος σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι, οι συντάκτες της σατιρικής εφημερίδας παραμένουν πιστοί στη γραμμή τους. «Ειρωνευόμαστε τους εαυτούς μας, τις πολιτικές, τις θρησκείες», υπογράμμισε ο Μαλκά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «δεν έχουμε το δικαίωμα να επικρίνουμε έναν εβραίο επειδή είναι εβραίος, έναν μουσουλμάνο επειδή είναι μουσουλμάνος, έναν χριστιανό επειδή είναι χριστιανός». «Όμως μπορείτε να πείτε ότι θέλετε και τα χειρότερα, που τα λέμε, για τον χριστιανισμό, τον ιουδαϊσμό και το Ισλάμ, διότι πέρα από την ενότητα των ωραίων συνθημάτων, αυτή είναι η πραγματικότητα της Charlie Hebdo».