X

Νέα ομηρία σε ταχυδρομείο στη Γαλλία

Σε εξέλιξη νέα ομηρία σε ταχυδρομείο στο προάστιο Κολόμπ στη Γαλλία. Δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.

Ant1news



Μετά τις αιματηρές υποθέσεις ομηρίας στο Παρίσι, ακόμη μία ομηρία είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε ταχυδρομείο στο προάστιο Κολόμπ στη Γαλλία, κοντά στο Παρίσι.

Ένας ένοπλος κρατάει δύο ομήρους σε ένα ταχυδρομείο στο Κολόμπ, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στη γαλλική αστυνομία, που πάντως έκριναν πως το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια μοιάζει απίθανο.

Η κατάσταση ομηρίας άρχισε λίγο πριν από τις 14:00 (ώρα Ελλάδας) κι ορισμένοι από τους πελάτες στο ταχυδρομείο μπόρεσαν να διαφύγουν. Κατόπιν ο ένοπλος κλείστηκε μέσα στο ταχυδρομείο κρατώντας δύο ομήρους.

Τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία, μιλώντας «ασυνάρτητα», και τονίζοντας πως είναι βαριά οπλισμένος, με χειροβομβίδες κι ένα επιθετικό τουφέκι Καλάσνικοφ.

Ένα ελικόπτερο των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κάνει πτήσεις στην περιοχή, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει πολλά τετράγωνα γύρω από το σημείο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάσταση ομηρίας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV μετέδωσε επικαλούμενο και αυτό αστυνομικές πηγές ότι η κατάσταση ομηρίας δεν μοιάζει να αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια. Ωστόσο μια πηγή στην εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως «δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι η υπόθεση συνδέεται με την τρομοκρατία».


Η γαλλική αστυνομία προχώρησε νωρίτερα σήμερα σε 12 συλλήψεις προσώπων που είναι ύποπτα ότι βοήθησαν τους ισλαμιστές που διέπραξαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα.