X

Όταν ο Τζον Κέρι «έπεσε» στην αγκαλιά του Φρανσουά Ολάντ

Ο θερμός εναγκαλισμός τους «ζέστανε» τις «παγωμένες» σχέσεις ΗΠΑ-Γαλλίας, μετά την απουσία Ομπάμα από τη διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας.

Ant1news

Μετά το «κράξιμο» από το διεθνή Τύπο για την απουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, από τη μεγαλειώδη πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι, στην οποία παρέστησαν δεκάδες ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων από όλον τον κόσμο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι, ταξίδεψε στο Παρίσι με σκοπό τη «σύσφιξη» των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη άφιξη του στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, είχε έναν θερμό εναγκαλισμό με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στον οποίο εξέφρασε την αλληλεγγύη του αμερικανικού λαού.

«Συμμεριζόμαστε την οδύνη του γαλλικού λαού», δήλωσε ο Κέρι που έφθασε στο Παρίσι για να τιμήσει, έστω και με καθυστέρηση μίας εβδομάδας, τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Υπήρξατε και εσείς θύματα μίας άνευ προηγουμένου τρομοκρατικής επίθεσης στις 11 Σεπτεμβρίου 2011. Ο οφείλουμε να αναζητήσουμε από κοινού τις αναγκαίες απαντήσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Λίγο αργότερα, μαζί με τον γάλλο ομόλογό του, Λοράν Φαμπιούς, ο Τζον Κέρι κατέθεσε στεφάνι στα σημεία των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι, στα γραφεία του Charlie Hebdo και στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ της Πορτ ντε Βενσέν.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε συγγνώμη για την απουσία του από την μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας την Κυριακή και δήλωσε «λυπημένος που δεν μπόρεσε να παραστεί».