X

Βίντεο ντοκουμέντο με τον Κουλιμπαλί και τη Μπουμεντιέν

Υλικό από κάμερες ασφαλείας, αποδεικνύει ότι σχεδίαζαν το χτύπημα τους από καιρό.

Ant1news

Μια κάμερα ασφαλείας που είναι τοποθετημένη έξω από το Γαλλικό ινστιτούτο στο Παρίσι, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι το χτύπημα στο Εβραϊκό παντοπωλείο στις 9 Ιανουαρίου ετοιμαζόταν από καιρό.

Το CNN παρουσίασε αποκλειστικά πλάνα που παρουσιάζουν τον Αμεντί Κουλιμπαλί και τη σύντροφο του Χαγιάτ Μπουμεντιέν, να περνούν έξω από το χώρο ντυμένοι σαν τουρίστες για να μην προκαλέσουν υποψίες και να εποπτεύουν το χώρο.

Η είδηση έρχεται να προστεθεί στην αποκάλυψη ότι ο Κουλιμπαλί είχε συλληφθεί να οδηγεί χωρίς την  απαιτούμενη άδεια για το όχημα του κι οι αστυνομικοί είδαν στη βάση των δεδομένων τους πως πρόκειται για ένα μικροεγκληματία ο οποίος μέσα στη φυλακή ασπάστηκε το Ισλάμ και κατά συνέπεια επικίνδυνος υποστηρικτής ισλαμικών κινημάτων.

Η αντιτρομοκρατική που ειδοποιήθηκε δεν θεώρησε σκόπιμο να κάνει κάποια ενέργεια κι έτσι λίγο αργότερα το ζεύγος πέρασε τα σύνορα για Ισπανία με την Μπουμεντιέν να ταξιδεύει μέσω Τουρκίας στη Συρία για να προσχωρήσει στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν τη νύκτα εναντίον τεσσάρων υπόπτων στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 7, 8 και 9 Ιανουαρίου. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, άνδρες 22 έως 28 ετών,  φυλακίσθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.

Τρεις από τους υπόπτους κατηγορούνται για αγορά «υλικών» από οπλοπωλεία για λογαριασμό του Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος δολοφόνησε τη δημοτική αστυνομικό στις 8 Ιανουαρίου στο Μονρούζ και συνέλαβε την επομένη ομήρους στο κατάστημα Hyper Cacher της Πορτ ντε Βενσέν με αποτέλεσμα  τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, όπως διευκρίνισε ο γενικός εισαγγελέας. 

Κυβερνοπειρατεία  στο twitter  της Le Monde

Η Γαλλική εφημερίδα που έχει πάνω από 3 εκατομμύρια συνδρομητές, δέχθηκε ηλεκτρονική επίθεση από την οργάνωση «Συριακός ηλεκτρονικός Στρατός», η οποία στηρίζει το Συριακό καθεστώς και η οποία ευθύνεται και για ανάλογη επίθεση στο Associated Press

Η οργάνωση SEA, παραβίασε τον λογαριασμό της εφημερίδας στο twitter και δημοσίευσε μηνύματα όπως «εγώ δεν είμαι Charlie» και άλλα υποστηρικτικά για την Παλαιστίνη και την Συρία, πριν τερματιστεί η πειρατεία τα ξημερώματα.