X

Βίντεο σοκ από τους βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη

Εικόνες χάους και απόλυτης καταστροφής από τους βομβαρδισμούς στη πόλη της Ανατολικής Ουκρανίας.

Ant1news

Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους, αλλά και όσων έχουν τραυματιστεί τις τελευταίες ώρες στη Μαριούπολη, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις του Κιέβου και στους φιλορώσους αυτονομιστές.

Οι εικόνες που καταγράφουν τα διεθνή δίκτυα είναι συγκλονιστικές και ενδεικτικές της καταστροφής που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης, στην οποία διαμένουν κι αρκετοί Έλληνες.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ένας πύραυλος πέφτει σε κεντρικό δρόμο της πόλης και το πώς ο οδηγός ενός οχήματος γλίτωσε για μερικά δευτερόλεπτα.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Κυριακής ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, είπε πως η αποκλιμάκωση της σύγκρουσης με τους φιλορώσους αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κιέβου και ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνέλθουν τη Δευτέρα προκειμένου να συζητήσουν την κρίση και τις επιλογές για την αύξηση της πίεσης προς τη Ρωσία.