X

Ο μακελάρης της Νορβηγίας απειλεί με απεργία πείνας γιατί δεν του δίνουν παιχνίδια!

Υπέβαλε σειρά αιτημάτων που περιλαμβάνουν play Station3, υπολογιστή και καναπέ για να κάθεται αναπαυτικά.

Ant1news

Έχουν περάσει περίπου 4 χρόνια από τη στιγμή που ο Άντερς Μπρέιβικ, προκάλεσε σοκ στη παγκόσμια κοινή γνώμη σκοτώνοντας 77 ανθρώπους στη Νορβηγία. Ο ακροδεξιός μακελάρης σχεδίασε μια διπλή τρομοκρατική ενέργεια στο  Όσλο και στο νησί Οτόγια, που «πάγωσε»  τη Νορβηγία και μετά τη σύλληψη του καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 ετών (η μεγαλύτερη ποινή στη Νορβηγία) και κρατείται στην απομόνωση.

Ο αιμοσταγής μακελάρης με περίσσιο θράσος συνέταξε μια επιστολή προς το διευθυντή των φυλακών Ila και Skien, όπου κρατείται, ζητώντας ένα PlayStation 3 και έναν καναπέ για να μπορεί να παίζει αναπαυτικά τα αγαπημένα του παιχνίδια.

Επιπλέον επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε το διπλασιασμό του εβδομαδιαίου επιδόματος  σε 60 λίρες και την αλλαγή της γραφομηχανής του με υπολογιστή.

«Άλλοι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση σε παιχνίδια, ενώ σε εμένα επιτρέπονται λιγότερο ενδιαφέροντα  παιδικά παιχνίδια. Ένα παράδειγμα είναι το "Rayman Revolution", ένα παιχνίδι  που απευθύνεται σε παιδιά 3 ετών», διαμαρτυρήθηκε ο Μπρέιβικ.

Δεν δίστασε δε να συμπληρώσει διαμαρτυρόμενος, «Η απεργία πείνας δεν θα τελειώσει μέχρι ο υπουργός Δικαιοσύνης Anders Anundsen και ο διευθυντής των νορβηγικών σωφρονιστικών υπηρεσιών να σταματήσουν να μου φέρονται χειρότερα και από ζώο».