X

«Λαοθάλασσα» στη διαδήλωση των Podemos κατά της λιτότητας

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας διαδήλωσαν στη Μαδρίτη με το αριστερό κόμμα Podemos εναντίον της πολιτικής της λιτότητας.

Ant1news



Στους δρόμους της Μαδρίτης βγήκαν σήμερα χιλιάδες άνθρωποι για να διαδηλώσουν κατά της λιτότητας και της πολιτικής ελίτ της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του αριστερού κόμματος Podemos.

Οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «ναι, μπορούμε» και «τικ-τακ, τικ-τακ», υπονοώντας ότι ο χρόνος τελειώνει για την πολιτική ελίτ της χώρας.

Πολλοί εξ αυτών κρατούσαν ελληνικές σημαίες και σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να προβάλλουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, καθώς και ισπανικές σημαίες και πανό που έγραφαν «τώρα είναι η αλλαγή». Άλλα πανό τάσσονταν κατά της τρόικας.





Το αριστερό κόμμα Podemos («Μπορούμε») ιδρύθηκε μόλις πριν από 1 χρόνο, αλλά έκανε την έκπληξη, κερδίζοντας 5 έδρες στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των περιφερειακών και βουλευτικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν εντός του 2015.



«Οι πολίτες βαρέθηκαν με τους πολιτικούς», ανέφερε μία 69χρονη συνταξιούχος από τη Μαδρίτη, η Αντονία Φερνάνδεθ, που συμμετείχε στην κινητοποίηση μαζί με την οικογένειά της.  «Εάν θέλουμε να έχουμε μέλλον, χρειαζόμαστε δουλειές», πρόσθεσε.