X

Στο εδώλιο ξανά ο Ντομινίκ Στρος-Καν για μαστροπεία

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορείται για μαστροπεία και συμμετοχή σε «δίκτυο πορνείας» που δραστηριοποιείτο σε ξενοδοχεία.

Ant1news

 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε δικαστήριο στη Λιλ θα κάτσει αυτή τη φορά ο Ντομινίκ Στρος-Καν, κατηγορούμενος για μαστροπεία και συμμετοχή σε «δίκτυο πορνείας» που δραστηριοποιείτο σε ξενοδοχεία.

Ο Στρος-Καν είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για μαστροπεία που σχετίζονται με την υπόθεση που είναι γνωστή ως «υπόθεση Κάρλτον», από το όνομα του ξενοδοχείου όπου διαδραματίστηκαν τα σεξουαλικά όργια με ιερόδουλες, στα οποία ο Στρος Καν έχει παραδεχτεί ότι συμμετείχε, χωρίς όμως να γνωρίζει, όπως λέει, ότι κάποιες από τις γυναίκες ήταν εκεί επί πληρωμή.

Κατηγορίες «μαστροπείας στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας» αντιμετωπίζουν ακόμα 12 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας, ο ιδιοκτήτης μίας αλυσίδας οίκων ανοχής, γνωστός ως «Ντόντο ο Μαστροπός», και δύο διευθυντές δύο πολυτελών ξενοδοχείων.

Εάν ο Στρος-Καν κριθεί ένοχος, βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με δέκα χρόνια φυλάκιση και επιβολή υψηλού προστίμου.

Η δίκη ξεκινά σήμερα  και αναμένεται να κρατήσει τρεις εβδομάδες. Ο ίδιος ο Στρος-Καν δεν αναμένεται να καταθέσει πριν τις 10 Φεβρουαρίου.

Δεν είναι πάντως η πρώτη νομική περιπέτεια τέτοιου είδους για τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ. Η πορεία του είχε ουσιαστικά καταστραφεί όταν ξέσπασε η υπόθεση της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό, η οποία έληξε με συμβιβασμό.