X

Κυκλοφορεί γυμνή σε μουσείο και προκαλεί

Παντελώς γυμνή με ένα μωρό στην αγκαλιά μια ελβετίδα καλλιτέχνις περπατάει με άνεση μέσα σε μουσείο στη Γερμανία και σοκάρει κριτικούς και επισκέπτες.

Ant1news

Η 32χρονη καλλιτέχνις Milo Moire προκάλεσε το κοινό και τους κριτικούς με τη γυμνή της εμφάνιση σε έκθεση στο μουσείο Τέχνης και Πολιτισμού στη βορειοδυτική γερμανική πόλη Muenster.

Η Moire περιφερόταν ολόγυμνη και με περίσσια άνεση στους χώρους της έκθεσης κρατώντας στην αγκαλιά της ένα επίσης γυμνό βρέφος και πόζαρε δίπλα σε πίνακες ζωγραφικής που είχαν θέμα το γυμνό σώμα.

Οι αντιδράσεις ποικίλες, καθώς στο γυμνό θέαμα κάποιοι από το κοινό εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την καλλιτέχνιδα ενώ άλλοι τόνισαν ότι η ίδια προξένησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα εκθέματα.

Οι κριτικοί επέκριναν την Ελβετίδα καλλιτέχνιδα, η οποία και το περασμένο έτος έγινε πρωτοσέλιδο, όταν σε αντίστοιχη έκθεση έβγαλε από τα γεννητικά της όργανα αυγά βαμμένα με διάφορα χρώματα. Τότε, η ίδια είχε περιγράψει το «έργο» της ως «ηφαιστειακές εκρήξεις του χρώματος από τον κόλπο της» ενώ αντίθετα οι κριτικοί είχαν κάνει λόγο για έργο «παράλογο» και «απελπισμένο»...

Για το φετινό της προκλητικό και πάλι εγχείρημα η αμφιλεγόμενη καλλιτέχνις δήλωσε ότι με τη γυμνή της εμφάνιση ήθελε να δείξει πόσο ασφαλές είναι ένα βρέφος στην αγκαλιά μιας γυμνής γυναίκας και πόσο κοντά μια μορφή αναπαράστασης στην Τέχνη μπορεί να προσεγγίσει την πραγματική ζωή.