X

Διάσωση-θρίλερ τουριστών στις ιταλικές Άλπεις

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν διακόσιοι τουρίστες όταν εγκλωβίστηκαν σε τελεφερίκ, στα όρη Δολομίτες, στη βορειοανατολική Ιταλία.

Ant1news

Άμεση ήταν η επέμβαση των ομάδων διάσωσης στη βορειοανατολική Ιταλία όταν τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε τελεφερίκ σε δημοφιλές θέρετρο.

Άμεση ήταν η επέμβαση των διασώστων και των πυροσβεστών, οι οποίοι έσπευσαν με ελικόπτερα την Πέμπτη στο ιταλικό θέρετρο Val Gardena για να διασώσουν 200 τουρίστες, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί σε τελεφερίκ ενώ στην περιοχή επικρατούσε κακοκαιρία και έπνεαν σφοδροί άνεμοι με ταχύτητα 130 χιλιόμετρα την ώρα!

Το τελεφερίκ σταμάτησε να λειτουργεί, όταν ένα δένδρο έπεσε επάνω στο καλώδιο του και το ακινητοποίησε ενώ σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές υπήρχε φόβος να κοπεί το καλώδιο και να κινδυνεύσει η ζωή των τουριστών.

Οι διασώστες κατάφεραν να εισέλθουν στις είκοσι καμπίνες του τελεφερίκ και να το εκκενώσουν από τους 200 τρομοκρατημένους τουρίστες από τους οποίους κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη κακαιρία που επικρατεί στη βόρεια Ιταλία  και ένα μέρος ιστορικού καμπαναριού του 17ου αιώνα στην Τοσκάνη γκρεμίστηκε.