X

Μεγάλη διαδήλωση στην έδρα της ΕΚΤ κατά της λιτότητας

Στους δρόμους της Φρανκφούρτης θα βρουν την Τετάρτης χιλιάδες διαδηλωτές για να εναντιωθούν στις πολιτικές λιτότητας.

Ant1news



Μαζική διαδήλωση κατά των πολιτικών λιτότητας, με χιλιάδες συμμετέχοντες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Φρανκφούρτη, όπου εδρεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι διαδηλωτές θεωρούν συνυπεύθυνη την ΕΚΤ για τις πολιτικές λιτότητας και καταγγέλουν τις πιέσεις της προς τις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης. «Ο κύριος λόγος της κινητοποίησης είναι ότι η ΕΚΤ είναι μέρος της τρόικας, κι η τρόικα είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές λιτότητας που έσπρωξαν τόσους πολλούς στη φτώχεια», επισήμανε ο Ούλριχ Βίλκεν, ένας από τους οργανωτές της διαδήλωσης του κινήματος «Blockupy», η οποία θα γίνει μπροστά στο νέο κτίριο της τράπεζας, το οποίο κόστισε 1,3 δισ. ευρώ.

«Δεν έχουν εκλεγεί δημοκρατικά, αλλά πιέζουν συνεχώς τις κυβερνήσεις για να λαμβάνουν αποφάσεις», πρόσθεσε ο Βίλκεν, αναφερόμενος στα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ. «Το είδαμε ξανά αυτό στον τρόπο με τον οποίο έκαναν πολύ πιο σκληρούς τους όρους προκειμένου η Ελλάδα να αντλεί χρηματοδότηση μετά τις εκλογές», συμπλήρωσε, εννοώντας τον αποκλεισμό των ελληνικών ομολόγων από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Αυτές είναι οι πολιτικές τις οποίες εφαρμόζουν από τα ωραία καινούργια γραφεία τους στη Φρανκφούρτη», ανέφερε ακόμη ο Βίλκεν.

Οι διοργανωτές αναμένουν ότι περίπου 3.000 άνθρωποι θα μεταβούν στη Φρανκφούρτη από άλλες χώρες για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση, ενώ υπολογίζουν συνολικά ότι θα κινητοποιηθούν 7.000 άνθρωποι στη Γερμανία.