X

Τυνησία: Εννέα συλλήψεις για τη σφαγή στο Μουσείο Μπάρντο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη σφαγή στο Εθνικό Μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας, όπου έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι.

Ant1news



Σε εννέα συλλήψεις προχώρησαν σήμερα οι τυνησιακές αρχές σε σχέση με την χθεσινή αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στο μουσείο Μπάρντο στην Τύνιδα, όπου υπήρξαν συνολικά 23 θύματα, εκ των οποίων οι 20 ξένοι τουρίστες.

Οι συλληφθέντες φέρονται να συνδέονται με τους δύο δράστες της σφαγής, που έπεσαν νεκροί κατά την έφοδο της αστυνομίας στο Εθνικό Μουσείο. «Ο επικεφαλής της κυβέρνησης (...) επεσήμανε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να συλλάβουν τέσσερα πρόσωπα που είχαν άμεση σχέση με την (τρομοκρατική) ενέργεια και πέντε ακόμη που φέρονται να συνδέονται με τον πυρήνα αυτό», ανέφερε σχετικά η προεδρία της Τυνησίας σε ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίσει τον ρόλο ή την ταυτότητα των συλληφθέντων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο στρατός της Τυνησίας θα αναπτυχθεί για να προστατεύσει τις μεγάλες πόλεις της χώρας. «Έπειτα από μια συνάντηση με τις ένοπλες δυνάμεις, ο πρόεδρος αποφάσισε ότι οι μεγάλες πόλεις θα προστατεύονται από τον στρατό», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο αριθμός των νεκρών τουριστών έφτασε σήμερα τους 20 από 17, μεταξύ αυτών Ιάπωνες, Ιταλοί, Ισπανοί και Βρετανοί, ενώ τη ζωή τους έχασαν και τρεις Τυνήσιοι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός. 

Από πλευράς της, η υπουργός Πολιτισμού Λατίφα Λάχνταρ ανακοίνωσε ότι «το μουσείο θα είναι ανοικτό για τους επισκέπτες από τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, τη Δευτέρα ή την Τρίτη το αργότερο», σε συνέντευξη Τύπου στο μουσείο, επιλέγοντας συμβολικά «το χώρο αυτό μέσα στον οποίο οι φιλοξενούμενοι μας δέχθηκαν επίθεση. Οι δράστες δεν διάλεξαν τον χώρο αυτό  τυχαία».