X

Ντοκουμέντο: Οι φωτογραφίες των νεκρών τζιχαντιστών Κουασί

Το περιοδικό Paris Match δημοσίευσε φωτογραφίες με τα πτώματα των αδελφών Κουασί που προκάλεσαν το μακελειό στα γραφεία του Charlie Hebdo.

Ant1news

Σοκ και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία και όχι μόνο η δημοσίευση των φωτογραφιών με τα πτώματα των αδελφών Κουασί, των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν τα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Πρόκειται για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης στο τυπογραφείο όπου ταμπουρώθηκαν τα δύο αδέλφια, μετά το λουτρό αίματος στα γραφεία του Charlie Hebdo.

Ο Σερίφ και ο Σαΐντ Κουασί σκότωσαν 12 ανθρώπους στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού, ανάμεσά τους και ορισμένους από τους πιο δημοφιλείς σκιτσογράφους της Γαλλίας.

Το Charlie Hebdo είχε πυροδοτήσει οργισμένες αντιδράσεις από εξτρεμιστές μουσουλμάνους μετά τη δημοσίευση σατιρικών σκίτσων του Μωάμεθ, που χαρακτηρίστηκαν «προσβλητικά» από συντηρητικούς κληρικούς.

0

Η δημοσίευση των φωτογραφιών με τα πτώματα των τζιχαντιστών προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στα social media. Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγόρησαν το περιοδικό Paris Match ότι διεγείρει το ρατσιστικό μίσος. Ωστόσο ο διευθυντής του περιοδικού υπερασπίστηκε τη δημοσίευση των επίμαχων φωτογραφιών, χαρακτηρίζοντάς τις «ιστορικά ντοκουμέντα».