X

Άλλαξαν πτήση και σώθηκαν από τη συντριβή του Airbus A320

Την τύχη με το μέρος τους είχαν τα μέλη ποδοσφαιρικής ομάδας που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το μοιραίο Airbus A320. Γιατί δεν ταξίδεψαν τελικά;

Ant1news

Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι ποδοσφαιριστές μιας ομάδας της Γ κατηγορίας της Σουηδίας, που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το αεροσκάφος που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις. Τα μέλη της ομάδας σώθηκαν όταν αποφάσισαν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, να αλλάξουν σχέδια και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μέσω Μονάχου και όχι μέσω Ντίσελντορφ.

Τα μέλη της ομάδας Dalkurd FF του Μπόρλενγκε επέστρεφαν από την προετοιμασία τους στην Καταλονία και σκόπευαν να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος της Germanwings που πραγματοποιούσε την πτήση από τη Βαρκελώνη για το Ντίσελντορφ.

Όταν όμως έφτασαν στη Βαρκελώνη διαπίστωσαν ότι αν επέλεγαν τη συγκεκριμένη πτήση θα έπρεπε να κάνουν πολύωρη στάση στο Ντίσελντορφ, αναμένοντας το επόμενο αεροπλάνο που θα τους μετέφερε στη Σουηδία. Για τον λόγο αυτό προτίμησαν να κλείσουν τις τελευταίες διαθέσιμες θέσεις σε τρεις διαφορετικές πτήσεις που θα τους πήγαιναν στη Στοκχόλμη μέσω Ζυρίχης και Μονάχου.

"Σε όσους προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μας τις τελευταίες ώρες, τους λέμε ότι είμαστε στα σπίτια μας και είμαστε καλά. Ήταν ένα άλλο αεροπλάνο. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη", έγραψε στο Twitter ο τερματοφύλακας Φρανκ Πέτερσον.

Ο αθλητικός διευθυντής Άντιλ Κίζιλ αφηγήθηκε στην εφημερίδα Aftonbladet πώς σώθηκαν κατά τύχη: "Στην πραγματικότητα έπρεπε να πάρουμε αυτό το αεροπλάνο", που συνετρίβη σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες. "Εκείνη την ώρα απογειώθηκαν τέσσερα αεροπλάνα που κατευθύνονταν προς τα βόρεια, περνώντας από τις Άλπεις. Ήταν τέσσερα αεροπλάνα και είχαμε παίκτες στα τρία από αυτά. Μάλλον είχαμε απίστευτη τύχη", πρόσθεσε.