X

Οι τραγικές ιστορίες επιβατών του μοιραίου Airbus

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στους επιβάτες του Airbus Α320. Ένας πατέρας άφησε πίσω του τρεις γιους και μία έγκυο σύζυγο, ενώ μία μητέρα δεν πρόλαβε να δει τα παιδιά της.

Ant1news


Μπορεί να μην έχει αναρτηθεί ακόμα η επίσημη λίστα με τους επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης του Airbus Α320 της Germanwings αλλά οι ιστορίες των επιβατών κάνουν το γύρο του κόσμου.

Συγκλονίζει η ιστορία του Josep Sabate Casellas ο οποίος άφησε τη χώρα του σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στη Γερμανία. Ο Josep είχε βρει δουλειά σε διάσημη εταιρεία αθλητικών ειδών και ζούσε σε ένα ευτυχισμένο σπίτι με τη σύζυγό του και τους τρεις γιους του.

Η γυναίκα του μάλιστα σκεφτόταν να ακολουθήσει το σύζυγό της αλλά τελικά αποφάσισε να παραμείνει με την οικογένειά της μιας και βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Ο τέταρτος γιος του Josep Sabate Casellas δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του.

Άλλη μια συγκλονιστική ιστορία είναι αυτή της εκπαιδευτικού Pilar Vicente, με καταγωγή από τη Βαλένθια. Η ίδια είχε καταγωγή από τη Βαλένθια και ζήτησε μετάθεση για τη Βαρκελώνη πριν από δύο χρόνια, προκειμένου να ακολουθήσει τον σύζυγό της που ήδη εργαζόταν εκεί. Οι δυο τους πήγαιναν στη Γερμανία για να δουν τα παιδιά τους που σπουδάζουν. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια γι αυτούς.

Στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαινε και η Ariadna Falguera, μέλος του αποσχιστικού κόμματος το οποίο μάχεται για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία και σύζυγος του Lluis Juncà, στενού συνεργάτη του προέδρου Oriol Junqueras. Η ίδια ταξίδευε στη Γερμανία για δουλειές και έχει μια κόρη.

Τραγικότερη όλων είναι η ιστορία του βρέφους που αποτελεί το νεαρότερο θύμα της αεροπορικής τραγωδίας, που σημειώθηκε την Τρίτη στις Γαλλικές Άλπεις. Πρόκειται για τον μικρό Julian Pracz – Bandres, ο ένας από τους τρεις Βρετανούς που έχασαν την ζωή τους στην μοιραία αεροπορική πτήση που έχει προκαλέσει σοκ σε όλο τον κόσμο.

Και όλα αυτά την ώρα που οι νέες αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας Bild, για τον συγκυβερνήτη Άντρεα Λούμπιτζ, σοκάρουν. Ο νεαρός πιλότος είχε πει ότι κάποια μέρα θα έκανε "κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα" και ότι "όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του". Αυτά υποστήριξε μια πρώην σύντροφός του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα.