X

Αποθήκη ψυχοφαρμάκων το σπίτι του συγκυβερνήτη

Η αστυνομία ανακάλυψε στην κατοικία του Αντρέας Λούμπιτς μεγάλη ποσότητα ψυχοφαρμάκων και έγγραφα που επιβεβαιώνουν την κατάθλιψή του. Είχε πρόβλημα και με την όρασή του.

Ant1news

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις και οι ανατριχιαστικές πληροφορίες για τον άνθρωπο που οδήγησε στη συντριβή το γερμανικό Airbus.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Welt am Sonntag, στη διάρκεια των ερευνών στο διαμέρισμα του συγκυβερνήτη, που θεωρείται ύποπτος ότι προκάλεσε σκοπίμως τη συντριβή του Airbus Α320 της εταιρείας Germanwings, στο Ντίσελντορφ, οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν μεγάλο αριθμό φαρμάκων για την αντιμετώπιση ψυχοσωματικών νόσων.

Τον Αντρέας Λούμπιτς παρακολουθούσαν πολλοί νευρολόγοι και ψυχίατροι, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη υψηλόβαθμο ερευνητή. Ο Λούμπιτς υπέφερε από έντονο στρες και βαριάς μορφής κατάθλιψη, σύμφωνα με προσωπικά έγγραφα που ανακάλυψαν οι ερευνητές. Αντιθέτως, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι ο 27χρονος ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοόλ. Δεν βρέθηκε καμία ναρκωτική ουσία.

Κληθέντες από το Γαλλικό Πρακτορείο να σχολιάσουν σχετικά, Γάλλοι και Γερμανοί ερευνητές δεν θέλησαν ούτε να επιβεβαιώσουν ούτε να διαψεύσουν τις πληροφορίες.

Στο μεταξύ, πηγές που έχουν πληροφόρηση από τις έρευνες για τον Αντρέας Λούμπιτς ανέφεραν στους «New York Times» ότι ο νεαρός είχε προβλήματα και με την όρασή του.

Μέσα σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι πληροφορίες ότι το σημείο της συντριβής το γνώριζε καλά ο Λούμπιτς, μιας και είχε πετάξει αρκετές φορές είτε ως χειριστής αεροσκάφους είτε ως ανεμοπλάνου.

Η αστυνομία πάντως εξετάζει και υποβάλλει σε ερωτήσεις τους φίλους, τους συναδέλφους και τους γνωστούς του συγκυβερνήτη, ενώ ένα από τα σενάρια γύρω από την τραγωδία που θέλουν τον Λούμπιτς να είχε καταπέσει συναισθηματικά από μια ερωτική απογοήτευση αλλά και οι φήμες για εγκυμοσύνη της συντρόφου του δεν φαίνεται να επαληθεύονται.

Άλλωστε, μια αεροσυνοδός, η οποία διατηρούσε μαζί του σχέση επί πέντε μήνες, αποκάλυψε ότι ο Αντρέας Λούμπιτς της είχε πει ότι κάποια μέρα όλος ο κόσμος θα μάθει το όνομά του. Σε συνέντευξή της η 26χρονη είπε πως όταν πληροφορήθηκε το δυστύχημα της ήρθε στο νου αυτή η φράση που είχε πει ο φίλος της: "Μια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα και όλος ο κόσμος θα μάθει και θα θυμάται το όνομά μου".

Την ίδια στιγμή, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ επιβεβαιώνει ότι ο νεαρός συγκυβερνήτης είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο στις 10 Μαρτίου για να ζητήσει βοήθεια, για άγνωστο όμως λόγο. Ίσως η επίσκεψή του εκεί να είχε να κάνει με το χαρτί που υπέγραψαν αργότερα δύο γιατροί στον Αντρέα Λούμπιτς να μην παρουσιαστεί στην εργασία του τη μέρα της μοιραίας πτήσης, κάτι που εκείνος είχε κρατήσει μυστικό από την εταιρία του.

Εντύπωση προκαλεί, την ίδια ώρα, το ότι δεν έχει αναρτηθεί ακόμα η επίσημη λίστα με τους επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης. Ωστόσο, οι ιστορίες των επιβατών κάνουν το γύρο του κόσμου.