X

Έλληνας ιατροδικαστής στο μακάβριο έργο ταυτοποίησης των θυμάτων

Έλληνας ιατροδικαστής έχει αναλάβει το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στης γαλλικές Άλπεις.

Ant1news

Ο διάσημος ιατροδικαστής της Γερμανίας, Michael Tsokos, συνεχίζει με πυρετώδεις ρυθμούς την εξέταση των 600 ανθρώπινων μελών που εντοπίστηκαν στο σημείο συντριβής του Airbus A320 της αεροπορικής εταιρείας Germanwings, ενώ επιβεβαίωσε την ανεύρεση της διαμελισμένης σωρού του Αντρέας Λούμπιτς, ύστερα από εξετάσεις DNA.

Ο ελληνικής καταγωγής ιατροδικαστής, Michael Tsokos, δηλώνει σοκαρισμένος από τις εικόνες που καθημερινά αντικρίζει και τονίζει ότι δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από το μυαλό του.

Σε ένα κινητό εργαστήριο που έχει στηθεί στην πλησιέστερη πόλη μελετώνται σε ειδικό 3D σκάνερ τα ευρήματα από την περιοχή, ενώ έχουν συλλεχθεί ξυραφάκια, οδοντόβουρτσες, κοσμήματα, αλλά και τρίχες, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι τραγικοί επιβάτες.

Παράλληλα, ζητείται από τις οικογένειες των θυμάτων να προσπαθήσουν να θυμηθούν τι ρούχα φορούσαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα όταν επιβιβάστηκαν στη μοιραία πτήση, με την ελπίδα ότι οι λεπτομέρειες αυτές θα βοηθήσουν στη διαδικασία εξακρίβωσης της ταυτότητάς τους.

Ο Michael Tsokos τόνισε στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι εντός των επόμενων τριών εβδομάδων αναμένεται να έχει ταυτοποιηθεί τουλάχιστον το 95% του συνόλου των θυμάτων.