X

Βίντεο: Όταν ο Λούμπιτς μάθαινε να πετά

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των σορών, όπως και η ανάδειξη των πτυχών του συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους.

Ant1news

Αναμφισβήτητα ο Αντρέα Λούμπιτς είναι το πρόσωπο των ημερών. Όλος ο κόσμος ασχολείται με αυτόν τον άνθρωπο, που σκοπίμως πήγε προς το θάνατο, παίρνοντας μαζί του ακόμα 149 ψυχές.

Τα σενάρια για το κίνητρό του, πλείστα. Η ζωή του έχει γίνει «κόσκινο» από τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και από κάθε είδους φυλλάδες.

Κι ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των σορών από το σημείο του τραγικού συμβάντος συνεχίζονται, με τους ειδικούς να έχουν καταφέρει έπειτα από περίπου μία εβδομάδα να συγκεντρώσουν μόνο τα μισά δείγματα DNA από τα 150, στοιχεία και υποθέσεις γίνονται πρώτες ειδήσεις παγκοσμίως.

Έχει ειπωθεί εξ αρχής ότι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ότι είχε άδεια την ημέρα της τραγωδίας και χθες η Bild αποκάλυψε ότι είχε και αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

Επιπλέον η πρώην σύντροφός του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ίδια εφημερίδα, επιβεβαίωσε τις υποθέσεις για ψυχική διαταραχή του Λούμπιτς. Οι «αποκαλύψεις» δεν σταματούν εκεί, αφού η τελευταία του σύντροφος, πάντα σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, περιμένει το παιδί του.

Τώρα δημοσιεύεται βίντεο από την εκπαίδευση του πιλότου από το 2007.

Οι έρευνες

Το πρώτο μαύρο κουτί του αεροσκάφους της GermanWings έχει βρεθεί ήδη από τις πρώτες μέρες, αποδεικνύοντας ότι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν κλειδωμένος έξω από την καμπίνα του πιλότου. Σε χθεσινό δημοσίευμα της Bild, περιγράφεται ο δραματικός διάλογος μεταξύ κυβερνήτη και συγκυβερνήτη, όταν ο πρώτος εκλιπαρούσε τον δεύτερο να ανοίξει την πόρτα. Παράλληλα, οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας που ισχυρίζονται πως άκουσαν τα όσα καταγράφηκαν, αναφέρουν ότι οι επιβάτες ούρλιαζαν από μέσα, αφού καταλάβαιναν τι συνέβαινε.

Οι έρευνες τώρα εστιάζονται στην εύρεση και του δεύτερου μαύρου κουτιού, ενώ παράλληλα έχουν συγκεντρωθεί δείγματα DNA από τα μισά από τα 150 θύματα της συντριβής του Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις για την προσωπικότητα του συγκυβερνήτη, ο οποίος φαίνεται πως προκάλεσε εσκεμμένα την καταστροφή.

Κατά την έκτη ημέρα των ερευνών στον τόπο της καταστροφής που σημειώθηκε την Τρίτη σ' αυτή την ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, οι ερευνητές "απομόνωσαν 78 διαφορετικά DNA", τα οποία θα συγκριθούν με αυτά των οικογενειών των θυμάτων για να γίνει η ταυτοποίηση, δήλωσε χθες, Κυριακή, ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν.

Αφότου σημειώθηκε η συντριβή του Airbus A320, οι ερευνητές καταβάλλουν προσπάθειες για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα επιτρέψουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων, όμως δεδομένης της κατάστασης των στοιχείων που συγκεντρώνονται, το έργο τους είναι δύσκολο.

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως η διαμόρφωση μιας οδού πρόσβασης στον τόπο της καταστροφής για οχήματα 4Χ4 ενδέχεται να ολοκληρωθεί έως σήμερα το βράδυ. Η οδός αυτή θα επιτρέψει κυρίως την απομάκρυνση μεγάλων κομματιών της ατράκτου, που είναι δύσκολο να μεταφερθούν με ελικόπτερα.

Έως τώρα, οι ερευνητές φθάνουν καθημερινά στον τόπο του δυστυχήματος με ελικόπτερα από το αεροδρόμιο της Σεν-λεζ-Αλπ, που απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από εκεί.