X

«Νοερά, είχε ρίξει 100 φορές το αεροπλάνο»

Νέες αποκαλύψεις για την ψυχοσύνθεση του μοιραίου συγκυβερνήτη. Έψαχνε ιστότοπους για αυτοκτονίες και σελίδες με gay, πορνό περιεχόμενο.

Ant1news

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αεροπορική τραγωδία στις Άλπεις, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους.

Τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου με αναφορές στην προσωπικότητα του Αντρέας Λούμπιτς είναι συνεχή και φιλοξενούν απόψεις ψυχιάτρων και ψυχοθεραπευτών που σκιαγραφούν το προφίλ του.

‘Ενας από αυτούς, ο Γερμανός ψυχοθεραπευτής Κρίστιαν Λούντκε δηλώνει στην εφημερίδα «Bild» ότι «το να οδηγήσει κανείς στον θάνατο 149 ανθρώπους δεν είναι μια σκέψη της στιγμής, αλλά ένα σχέδιο προμελετημένο, καλά οργανωμένο. Με τη φαντασία του, ο Λούμπιτς είχε ζήσει το ράλι του θανάτου πάνω από 100 φορές. Άτομα σαν και αυτόν έχουν απίστευτη επιθετικότητα. Πρόκειται για καταθλιπτικές προσωπικότητες. Λίγο πριν την αυτοκτονία, τα άτομα αυτά σταματούν κάθε είδους κοινωνική ζωή, αποφεύγουν ακόμα και τους φίλους τους αφού δεν εμπιστεύονται κανέναν. Αν γυμνάζονται, σταματούν την άθληση, κλείνονται τελείως στον εαυτό τους. Διακατέχονται από απέραντο άγχος».

Ο γάλλος καθητητής ψυχιατρικής Μπερνάρ Γκρανζέρ, αναφέρει πως «στις περιπτώσεις της παραληρηματικής μελαγχολίας, μπορεί να υπεισέλθει η έννοια της αλτρουιστικής αυτοκτονίας. Οσοι βρίσκονται σε μια τέτοια κατάσταση σκέφτονται ότι ο κόσμος είναι τόσο φρικτός ώστε, προκειμένου να σώσουν τους άλλους, τους σκοτώνουν και αυτούς».

Όλα αυτά όμως έρχονται σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της αερολέσχης από την οποία ο Λούμπιτς πήρε την πρώτη του άδεια πτήσης. Ο  Κλάους Ράντκε λέει πως ο Αντρέας «ήταν ένας συμπαθητικός, ευχάριστος και ευγενικός νέος».  Την ίδια άποψη έχει και ο Πέτερ Ρίκερ, παλιό μέλος της ίδιας αερολέσχης: «Ο Αντρέας είχε πολύ πλάκα. Ήταν ένα παιδί όπως πολλά άλλα, είχε πολλούς φίλους, δεν ήταν μοναχικός τύπος».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων που επικαλούνται ανώνυμες πηγές, πριν από μήνες ο Αντρέας είχε αναζητήσεις στο διαδίκτυο θέματα που σχετίζονταν με αυτόχειρες, αλλά και ιστοσελίδες για «σεξουαλικές διαστροφές».

«Έχουμε μία ομάδα που διενεργεί έρευνα στον υπολογιστή και αυτόν της συντρόφου του, γιατί η πληροφορία που έχουμε είναι ότι έψαχνε την σκοτεινή πλευρά του Διαδικτύου, με επισκέψεις σε, μεταξύ άλλων, ιστοσελίδες με γκέι πορνό, θέματα αυτοκτονιών και σεξουαλικές διαστροφές» ανάφερε μια πηγή στα βρετανικά δίκτυα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Λούμπιτς να είχε μελετήσει μια πτήση της LAM, του εθνικού αερομεταφορέα της Μοζαμβίκης, η οποία το 2013 είχε καταπέσει στη Ναμίμπια, οδηγώντας στον θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους. Η Liberation θεωρεί ότι είναι πιθανό ο συγκυβερνήτης του Airbus να είχε εμπνευστεί την εγκληματική του πράξη από την ταινία «Ιστορίες για αγρίους».