X

Κοινή διαπίστωση Μέρκελ-Ολάντ:Δεν υπάρχει χρόνος για την Ελλάδα

Οι δύο ηγέτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Βερολίνο χτύπησαν «καμπανάκι» για τις καθυστερήσεις από ελληνικής πλευράς.

Ant1news

Με στρατιωτικές τιμές έγινε δεκτός στο Βερολίνο ο Φρανσουά Ολάντ για το καθιερωμένο γαλλογερμανικό υπουργικό συμβούλιο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν έπειτα από κατ' ιδίαν συνάντηση του Γάλλου προέδρου με την Άνγκελα Μέρκελ με επίκεντρο την Ελλάδα και την πορεία των διαπραγματεύσεων, μαζί με την ουκρανική κρίση και το ζήτημα του Ιράν.

Μετά τη συνάντηση των Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ ακολούθησε το κοινό υπουργικό συμβούλιο παρουσία πολυάριθμων υπουργών των δυο πλευρών, μεταξύ άλλων των υπουργών Άμυνας, Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας, επισημαίνει η Deutsche Welle.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κοινού υπουργικού συμβουλίου η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία σημαντικός χρόνος αφιερώθηκε στην Ελλάδα.

Κοινός τόπος και για τους δύο ηγέτες, αναφορικά με την Ελλάδα, είναι η ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους θεσμούς.

Η κ. Μέρκελ υποστήριξε ότι «υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει με τους θεσμούς και είμαι πεπεισμένη ότι θα γίνει. Οι μεταρρυθμίσεις που αναμένονται πρέπει να πάρουν την κατεύθυνση τις υποχρέωσης». Παράλληλα, επισήμανε ακόμη ότι  περιμένει τα συμπεράσματα των θεσμών σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις.

«Δεν θα ορίσω συγκεκριμένες ημερομηνίες, το πρόγραμμα τρέχει μέχρι το τέλος του Απριλίου. Όσο το συντομότερο η Ελλάδα απαντήσει, τόσο γρηγορότερα θα μπορούμε να βοηθήσουμε. Η δουλειά συνεχίζεται», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως «έχουμε ήδη χάσει πολύ χρόνο» και επομένως «όσο το συντομότερο δυνατό οριστούν οι μεταρρυθμίσεις θα είναι το καλύτερο, για ολόκληρη την Ευρωζώνη».