X

Ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση των θυμάτων της μοιραίας πτήσης

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν ταυτοποιηθεί όλοι οι επιβαίνοντες στο Airbus A320, ενώ η Lufthansa ακυρώνει τους εορτασμούς για τα 60ά γενέθλιά της.

Ant1news

 

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ταυτοποιηθούν όλοι οι επιβαίνοντες στο Airbus A320 της εταιρείας Germanwings, το οποίο συνετρίβη την προηγούμενη εβδομάδα στις γαλλικές Άλπεις.

Όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Άγκελα Μέρκελ, ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαίωσε, χάρη στη λήψη DNA που έχει γίνει και στην εξαιρετική επιστημονική δουλειά, ότι το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας θα είναι εφικτό να έχει ολοκληρωθεί το έργο των ειδικών.

Από την πλευρά της η Μέρκελ ευχαρίστησε τη Γαλλία για τη βοήθεια που προσέφερε και χαιρέτισε το έργο των διασωστών και «τη μεγάλη καρδιά» των κατοίκων των περιοχών κοντά στο σημείο της συντριβής, που κινητοποιήθηκαν για να υποδεχθούν τις οικογένειες των θυμάτων. Περίπου 400 δείγματα που ελήφθησαν από κομμάτια των πτωμάτων των θυμάτων εστάλησαν στο ειδικό ερευνητικό κέντρο της γαλλικής αστυνομίας στο Παρίσι.

Μέχρι στιγμής έχουν απομονωθεί 78 προφίλ του DNA επιβατών ή μελών του πληρώματος του αεροπλάνου, όμως επισήμως κανένα θύμα δεν έχει ταυτοποιηθεί. Στο μεταξύ ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες στο σημείο της συντριβής, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την αεροπορική τραγωδία. Οι ερευνητές και οι χωροφύλακες μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο σημείο της συντριβής από ένα νέο δρόμο που άνοιξαν την Κυριακή. «Εργαζόμαστε πιο γρήγορα, έως πιο αργά και μεταφέρουμε περισσότερα δείγματα», έγινε γνωστό από τη χωροφυλακή.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι πριν από δύο μήνες είχε δημοσιευθεί άρθρο Ολλανδού πιλότου, που σχεδόν προφήτευε όσα συνέβησαν τα τελευταία εφιαλτικά λεπτά στη μοιραία πτήση.

Ακυρώνει τους εορτασμούς η Lufthansa

Ο όμιλος Lufthansa ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τους εορτασμούς που είχαν προγραμματιστεί για τα 60ά γενέθλιά του, στις 15 Απριλίου, μετά τη συντριβή του αεροπλάνου της θυγατρικής της εταιρείας Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

«Από σεβασμό στα θύματα της πτήσης 4U 9525, η Lufthansa ακυρώνει τους εορτασμούς που είχαν προγραμματιστεί για τα 60 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας», ανέφερε ο γερμανικός όμιλος σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, η Lufthansa επεσήμανε ότι θα αναμεταδώσει ζωντανά την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη των 150 θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος στις 17 Απριλίου στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας και στην οποία αναμένεται να παραστεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.