X

Το «ευχαριστώ» του δημιουργού του σκετς για το Δίστομο στη ZDF

Η σατιρική εκπομπή που κατέρριψε κάθε δικαιολογία για τη μη καταβολή αποζημιώσεων για τις θηριωδίες των Ναζί προκάλεσε αίσθηση στη Γερμανία.

Ant1news

Το επεισόδιο της σατιρικής εκπομπής «Die Anstalt» στη ZDF, όπου εμφανίστηκε ο επιζήσας της σφαγής στο Δίστομο, Αργύρης Σφουντούρης, και κατέρριψε όλους τους ισχυρισμούς για τη μη καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, είχε τεράστιο αντίκτυπο στη Γερμανία.

Τα συγχαρητήρια έπεφταν βροχή, ενώ κόκκινο χτύπησαν και τα νούμερα τηλεθέασης με πάνω από 2,5 εκατ. άτομα να την παρακολουθούν.

Το γέλιο του πρώτου μέρους με την τρόικα να κάνει κουμάντο στην ταβέρνα «Διόνυσος», διαδέχθηκε η συγκίνηση όταν ο κ. Σφουντούρης κέρασε ούζο τους Γερμανούς και συστήθηκε: «Ονομάζομαι Αργύρης Σφουντούρης και είμαι το αγόρι της φωτογραφίας», εξιστορώντας τη σφαγή στο Δίστομο.

Ο δημιουργός του σκετς, Κλάους φον Βάγκνερ, ευχαρίστησε θερμά το κοινό, ενώ έστειλε τις ευχαριστίες του και στα ελληνικά, μιας και το συγκεκριμένο επεισόδιο έτυχε μεγάλης προβολής και στα ελληνικά ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι η σατιρική εκπομπή επανήλθε με νέο σκετς, θέλοντας να δείξει ότι η Γερμανία βγάζει κέρδος από την κρίση χάρη στους τόκους που παίρνει από χώρες όπως η Ελλάδα. Σε αυτό το επεισόδιο παρουσιάζει επίσης που έχει πάει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πακέτου βοήθειας.