X

Το BBC έκανε παιχνίδι το δράμα των προσφύγων!

Το δίκτυο δέχεται εντονότατες επικρίσεις για τη μετατροπή της ανθρώπινης δυστυχίας σε ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Ant1news

Ένα παιχνίδι που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του BBC, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων καθώς ο εμπνευστής του είχε την ατυχή ιδέα να προσομοιώσει τις τεράστιες δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες από τη Συρία που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη πατρίδα τους.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο παίχτης καλείται να επιλέξει ένα χαρακτήρα, αρσενικό ή θηλυκό και να φύγει από τη Συρία μέσω Τουρκίας ή Αιγύπτου, χρησιμοποιώντας δρόμους από τη ξηρά ή τη θάλασσα.

Ανάλογα με τις επιλογές του μπορεί να χωριστούν από τα μέλη της οικογένειας τους από τους διακινητές και οι γυναίκες να πωληθούν σε ομάδες πολιτοφυλακής. Υπάρχουν σκηνές που οι πρόσφυγες ξυλοκοπούνται και πετιούνται στη θάλασσα, ενώ πολύ συχνά οι χαρακτήρες δεν αντέχουν τις δοκιμασίες και πεθαίνουν!

Πολλοί ειδικοί έχουν επικρίνει έντονα το BBC, θεωρώντας απαράδεκτη την επιλογή του, όπως ο ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής Chris Walker, ο οποίος δήλωσε, «Εν μέσω της πιο αιματηρής συριακής κρίσης του αιώνα, η απόφαση του BBC να μετατρέψει την ανθρώπινη δυστυχία σε παιχνίδι είναι πραγματικά απίστευτη».

Οργισμένη ήταν και η αντίδραση πολλών χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χαρακτήρισαν το παιχνίδι αηδιαστικό.