X

Βίντεο από το ριφιφί στο θησαυροφυλάκιο διαμαντιών στο Λονδίνο

Οι έξι ληστές σήκωσαν διαμάντια και κοσμήματα αξίας πάνω από 83 εκατ. ευρώ. Καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας.

Ant1news



Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας κατά το κινηματογραφικό ριφιφί που σημειώθηκε στο θησαυροφυλάκιο διαμαντιών Hatton Garden, στο Λονδίνο, την περασμένη εβδομάδα, δημοσίευσε η βρετανική Mirror.

Στις εικόνες διακρίνονται τρεις από τους έξι συνολικά διαρρήκτες που συμμετείχαν στην ληστεία-«μαμούθ», κατά την οποία οι δράστες άνοιξαν περίπου 70 θυρίδες ασφαλείας, παίρνοντας διαμάντια και κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 83 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι τρεις ληστές, φορώντας κράνη και γιλέκα εργατών με διακριτικά εταιρίας φυσικού αερίου για να μην κινήσουν τις υποψίες, διακρίνονται να κινούνται με απίστευτη ψυχραιμία μέσα στο θησαυροφυλάκιο, έχοντας σχεδιάσει τα πάντα, κάθε τους κίνηση.

Μάλιστα, άλλαξαν θέση και στις κάμερες ασφαλείας ώστε να μην καταγραφούν τα πρόσωπά τους, παρότι φορούσαν μάσκες.

Αυτό που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι ο συναγερμός χτύπησε, κάτι που παραδέχτηκε η αστυνομία με καθυστέρηση δέκα ημερών, όμως δεν έκρινε απαραίτητο να κάνει έλεγχο.

Οι έξι διαρρήκτες πραγματοποίησαν τη ληστεία από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης των Καθολικών μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, ενώ η διάρρηξη γνωστοποιήθηκε δύο ημέρες αργότερα, την Τρίτη, όταν οι υπάλληλοι επέστρεψαν στην εργασία τους μετά το Πάσχα των Καθολικών.

Ήδη δόθηκαν παρατσούκλια στους έξι ληστές, οι οποίοι πιστεύεται ότι έχουν φύγει από τη χώρα: Ο κύριος κοκκινομάλης, ο κύριος δυνατός, ο ψηλός, ο ευγενικός, ο γέρος και ο κ. Μοντάνα.