X

Ποινικό αδίκημα το «revenge porn»

Με ποινή φυλάκισης θα τιμωρούνται αυτοί που θέλουν να εκδικηθούν τους πρώην συντρόφων τους μέσω δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών και βίντεο.

Ant1news

Οι Βρετανοί που έχουν πληγωθεί από κάποιο χωρισμό, θα πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές πριν αποφασίσουν να ξεσπάσουν το θυμό τους στο διαδίκτυο.

Η ανάρτηση  γυμνών φωτογραφιών των πρώην συντρόφων, γνωστή και ως «revenge porn» πρόκειται να γίνει πλέον παράνομη στη Μεγάλη Βρετανία.

Γυναίκες που έπεσαν θύματα αυτής της κατάστασης, περιέγραψαν την τραγωδία που έζησαν.

«Έχω μείνει άστεγη εξαιτίας του γεγονότος. Έχασα την οικογένεια και τους φίλους μου. Τα έχασα όλα εξαιτίας αυτού» δήλωσε μία κοπέλα και μία άλλη συμπλήρωσε ότι «το μόνο που θέλει είναι να γίνει η ζωή της όπως πριν».

Πρόκειται για θύματα του Κέβιν Μπόλαρτ, ιδιοκτήτη ενός ιστότοπου με αντικείμενο το «revenge porn», ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης.

Πλέον, όσοι συλλαμβάνονται ως υπαίτιοι του «revenge porn», σε Βρετανία και Ουαλία, θα έρχονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης, τουλάχιστον δύο ετών.

Η πράξη που τιμωρείται χαρακτηρίζεται ως «καταπάτηση της ιδιωτικής σεξουαλικότητας, η οποία προκύπτει από φωτογραφίες και βίντεο, που η χρήση τους δημιουργεί πόνο στους απεικονιζόμενους».

Στην κατηγορία της δημοσιοποίησης συμπεριλαμβάνονται και η αποστολή των δεδομένων μέσω mail και μηνυμάτων. Ακόμα και η επίδειξη των φωτογραφιών σε τρίτο πρόσωπο, θεωρείται ποινικό αδίκημα.