X

Προβάδισμα του Ακιντζί στις εκλογές στα Κατεχόμενα

Με πάνω από τις μισές ψήφους μετρημένες, η ήττα του Ντερβίς Έρογλου είναι ξεκάθαρη.

Ant1news

Στις 18.00 έκλεισαν οι κάλπες στα Κατεχόμενα, ενώ το 20% των ήδη καταμετρημένων ψήφων δίνει σαφές προβάδισμα στον Μουσταφά Ακιντζί.

Ο μετριοπαθής Ακιντζί έχει λάβει το 60, 4 % των ψήφων και ο Ντερβίς Έρογλου το 39,6%. Έχουν ήδη καταμετρηθεί πάνω από τις μισές κάλπες, οι 489 από τις 693.

Το ποσοστό συμμετοχής στο δεύτερο γύρο των εκλογών του ψευδοκράτους, έφτασε στο 63%. Στον πρώτο γύρο, που έγινε την περασμένη Κυριακή, 19 Απριλίου, το ποσοστό συμμετοχής ήταν στο 62, 34 %. Δικαίωμα ψήφου έχουν 176.980 άτομα.

Τα συνεργεία των διεθνών ΜΜΕ έχουν φύγει μπροστά από τα γραφεία του κόμματος του Έρογλου κι έχουν μεταφερθεί στο προεκλογικό γραφείο του Μουσταφά Ακιντζί. Στην πλατεία Ινονού έχει ήδη συγκεντρωθεί πλήθος υποστηρικτών του, αναμένοντας την ομιλία του.

Στον αντίποδα, ο Έρογλου είναι κλεισμένος στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ οι προεκλογικές του αφίσες έχουν από το πρωί αρχίσει και «κατεβαίνουν», όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ.

Ο Ακιντζί, ανεξάρτητος υποψήφιος για την «Προεδρία» του ψευδοκράτους, δήλωσε κατά την προσέλευσή του στις κάλπες ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να εμποδίσει τις αλλαγές, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ξεκινά μια νέα περίοδος και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή οράματος.

«Όταν έρθει η ώρα για μια πραγματική αλλαγή, καμία δύναμη δεν μπορεί να την εμποδίσει» είπε. Όλοι πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα, ανέφερε και ευχήθηκε το αποτέλεσμα να είναι καλό για την Κύπρο, τους Τουρκοκύπριους και τη γύρω περιοχή.