X

Δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση Ρέντσι

Υπέρ ψήφισαν 350 βουλευτές έναντι 193 που καταψήφισαν. Το βράδυ της Δευτέρας η τελική ψηφοφορία.

Ant1news



Δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης εξασφάλισε με άνεση σήμερα η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι από την ιταλική βουλή, με 350 ψήφους υπέρ, 193 κατά και μια αποχή.

Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης έχει συνδεθεί από τον Ιταλό πρωθυπουργό με την τμηματική έγκριση του νέου εκλογικού νόμου, ενώ η τελική ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αρχίσει να συλλέγει υπογραφές με αίτημα την διεξαγωγή ακυρωτικού δημοψηφίσματος.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή, πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης, 38 βουλευτές -μέλη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος- αποφάσισαν να μην είναι παρόντες στην αίθουσα της βουλής την ώρα της ψηφοφορίας.

Η ιταλική κυβέρνηση πάντως, και την Τετάρτη εξασφάλισε με άνεση τις αναγκαίες ψήφους (352 υπέρ, 207 κατά και μια αποχή). Ταυτόχρονα, στενοί συνεργάτες του Ρέντσι ανέφεραν ότι «οι αντάρτες της κεντροαριστεράς» δεν πρόκειται να διαγραφούν από το Δημοκρατικό Κομμα.