X

Οι «μπλακ μπλοκ» έκαψαν το κέντρο του Μιλάνου

Πυρπόλησαν αυτοκίνητα, τράπεζες και μαγαζιά, μετά το πέρας της πορείας κατά της διεθνούς έκθεσης Expo 2015.

Ant1news


Συγκρούσεις ξέσπασαν στο κέντρο του Μιλάνου μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών που πυρπόλησαν αυτοκίνητα, τράπεζες και μαγαζιά, μετά το τέλος της πορείας κατά της διεθνούς έκθεσης Expo 2015. 

Περίπου τριακόσιοι «μπλάκ μπλόκ», με καλυμμένο το πρόσωπο, έκαψαν  υποκαταστήματα τραπεζών, αυτοκίνητα και πολλά εμπορικά καταστήματα. Η περιοχή στην οποία σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές είναι η πλατεία Καντόρνα, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της ιταλικής συμπρωτεύουσας. Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, ξεπερνουν τις εκατό οι βιτρίνες καταστημάτων που έχουν καταστραφεί. 

Οι «μπλάκ μπλόκ» συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά της διεθνούς έκθεσης Expo 2015 αλλά και για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Τμήμα των διαδηλωτών, με καλυμμένο το πρόσωπο, αποκολλήθηκε από τον κύριο κορμό της πορείας, πετώντας μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.



Οι βίαιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν και στο κτίριο που φιλοξενεί τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μιλάνο, αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.