X

Γέννησε κορίτσι η Κέιτ Μίντλεντον

Μία μικρή πριγκίπισσα έφερε στον κόσμο η Κέιτ Μίντλετον χαρίζοντας μία αδελφούλα στον μικρό Γεώργιο και μία κόρη στον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ant1news

Η δούκισσα του Κέμπριτζ, σύζυγος του βρετανού πρίγκιπα Ουίλιαμ, έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, το οποίο είναι κορίτσι, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένζινγκτον. Το βρέφος γεννήθηκε στις 10:34 πμ ώρα Ελλάδας και ζυγίζει 3,7 κιλά, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ανακτόρων, η οποία σημειώνει ότι μητέρα και κόρη είναι καλά στην υγεία τους.

Η Κέιτ Μίντλετον εισήχθη στις 06.00 τοπική ώρα στο μαιευτήριο Σεντ Μέρι του Λονδίνου, εκεί όπου γεννήθηκε και το πρώτο της παιδί, ο μικρός Γεώργιος, στις 22 Ιουλίου 2013. Στο ίδιο μαιευτήριο γεννήθηκε όμως και ο 32χρονος πατέρας της μικρής, Ουίλιαμ, το 1982.

Με βάση την παράδοση, η επίσημη ανακοίνωση έγινε με σημείωμα που αναρτήθηκε στο προαύλιο του Μπάκιγχαμ, ενώ τη γέννησή της ανήγγειλε ένας ντελάλης.

Όπως και με τη γέννηση του μικρού πρίγκιπα, ο Ουίλιαμ βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της Κέιτ, ενώ ήταν κοντά της και κατά τη διάρκεια του τοκετού, τον οποίο ανέλαβε ο μαιευτήρας Γκάι Θορπ Μπίστον.

Πριγκίπισσα του Κέμπριτζ 182 χρόνια μετά

Το νεογέννητο, είναι το δεύτερο παιδί του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον και τέταρτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, μετά τον αδελφό του Τζορτζ, τον πατέρα του Ουίλιαμ και τον παππού του Κάρολο.

Η μικρή θα είναι η πρώτη που θα λάβει τον τίτλο της πριγκίπισσας για 25 χρόνια, ενώ τόσο ψηλά στη σειρά διαδοχής δεν έχει γεννηθεί κορίτσι τα τελευταία σχεδόν 65 χρόνια, από τότε που γεννήθηκε η πριγκίπισσα Άννα.

Πριγκίπισσα του Κέμπριτζ έχει να γεννηθεί εδώ και 182 χρόνια. Η τελευταία ήταν η εγγονή του Γεωργίου του Γ',  η πριγκίπισσα Μαρία Αδελαΐδα του Κέμπριτζ, που γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας, το 1833.

Και το όνομα αυτής...

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιό θα είναι το όνομα της νεογέννητης (πέμπτο εγγόνι της βασίλισσας Ελισάβετ) αλλά σύμφωνα με το γραφείο στοιχημάτων Ladbrokes, τα πιθανότερα είναι Άλις ή Σαρλότ.

Όταν η Κέιτ πάρει εξιτήριο, το ζευγάρι θα επιστρέψει αρχικά στα Ανάκτορα του Κένζινγκτον, όπου θα παραμείνει μερικές ημέρες  προτού μεταβεί στο Άνμερ Χολ, την εξοχική τους κατοικία που βρίσκεται στα βασιλικά κτήματα στο Νόρφολκ της ανατολικής Αγγλίας.

Φρενίτιδα για τα βασιλικά γεννητούρια

Δεκάδες κόσμου έχει στηθεί έξω από την κλινική τις τελευταίες ημέρες, ενώ παπαράτσι και βασιλικοί ανταποκριτές συνωστίζονται δημιουργώντας κλοιό γύρω από το κτήριο.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο δούκας και η δούκισσα έστειλαν πρωινό σε περίπου δέκα φανατικούς υποστηρικτές της βασιλικής οικογένειας, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει έξω από το μαιευτήριο: δύο συσκευασίες με κρουασάν και γλυκίσματα τυλιγμένες με ροζ κορδέλα, γεγονός που προκάλεσε σενάρια για το φύλο του παιδιού.

Παρ ότι δεν ανακοινώθηκε ποτέ από το Κένσινγκτον ημερομηνία τοκετού, οι ενδείξεις παρέπεμπαν στο ότι η Κέιτ καθυστέρησε αρκετές ημέρες να γεννήσει.

Οι πρώτες ευχές στο ζευγάρι

Ο πρώτος που συνεχάρη το ζευγάρι ήταν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. "Χαίρομαι πάρα πολύ για εκείνους", έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλέγκ, μαζί με τη σύζυγό του Μίριαμ, ευχήθηκε στους γονείς "ό,τι καλύτερο καθώς διευρύνεται η οικογένειά τους".

Χιουμοριστικό ήταν το ευχητήριο μήνυμα στο Twitter του αρχηγού των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ: "Συγχαρητήρια στον Δούκα και την Δούκισσα για τη γέννηση της κόρης τους. Τους εύχομαι χαρά και ευτυχία και μακάρι λίγο ύπνο!".

Η επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) Νίκολα Στέρτζον δήλωσε "ενθουσιασμένη" από την είδηση και "συνεχάρη θερμά" το βασιλικό ζεύγος.