X

Πρώην στέλεχος του IRA δολοφονήθηκε στο Μπέλφαστ

Τον πυροβόλησαν την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του στο κέντρο του Μπέλφαστ.

Ant1news



Θύμα δολοφονίας έπεσε σήμερα κοντά στο κέντρο του Μπέλφαστ ένα πρώην στέλεχος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), που είχε βρεθεί στο επίκεντρο μιας έρευνας σχετικά με τον φόνο ενός καθολικού, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Τζέραρντ Ντέιβιντσον πυροβολήθηκε νωρίς το πρωί την ωρα που πήγαινε στη δουλειά του σε ένα κοινοτικό κέντρο της πρωτεύουσας της Βόρειας Ιρλανδίας.

Οι αρχές είχαν υποψίες ότι το θύμα είχε εμπλακεί στη δολοφονία, το 2005, του Ρόμπερτ Μακάρτνεϊ και τον είχαν ανακρίνει, ωστόσο τον είχαν αφήσει ελεύθερο χωρίς να του απαγγείλουν κατηγορίες.

Η δολοφονία του 33χρονου καθολικού, τον οποίο είχαν χτυπήσει και μαχαιρώσει στο δρόμο έπειτα από έναν καυγά που είχε σε ένα μπαρ στο κέντρο του Μπέλφαστ με στελέχη του IRA, είχε αποδοθεί σε μέλη της οργάνωσης.

Η οικογένειά του είχε κατηγορήσει τον IRA ότι παρείχε κάλυψη στους δράστες του εγκλήματος, ενώ ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός είχε αναγνωρίσει, έπειτα από τη διενέργεια μιας εσωτερικής έρευνας, ότι τρία από τα μέλη του ενεπλάκησαν στη δολοφονία και είχε ανακοινώσει την αποπομπή τους από την οργάνωση.

Ο Τζέραρντ Ντέιβιντσον, πατέρας 3 παιδιών, είχε ομολογήσει ότι συμμετείχε στη συμπλοκή που είχε προηγηθεί της δολοφονίας του 33χρονου, αλλά είχε αρνηθεί ότι ήταν τοπικός αρχηγός του IRA, καθώς και ότι είχε δώσει εντολή για τη δολοφονία του Μακάρτνεϊ.