X

Μετάνιωσε την τελευταία στιγμή πριν ρίξει το αεροπλάνο;

Από τις έρευνες προκύπτει ότι ο Αντρέας Λούμπιτς προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους της Germanwings 93 δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή.

Ant1news

Για 93 δευτερόλεπτα ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus της Germanwings, ο μανιοκαταθλιπτικός Αντρέας Λούμπιτς, αισθάνθηκε ότι ήταν τραγικό το λάθος του να θέλει να σκοτώσει τόσο κόσμο για μια ερωτική απογοήτευση.

Για 93 δευτερόλεπτα επιχειρούσε να ανακτήσει τον χειροκίνητο έλεγχο του αεροσκάφους, καθοδόν προς την συντριβή στην βουνοπλαγιά των Άλπεων.

Τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που αναδεικνύουν οι έρευνες του μαύρου κουτιού μάλλον τείνουν να απενοχοποιήσουν κάπως τον 27χρονο αεροπόρο.

Φαίνεται, σύμφωνα με πόρισμα των Γάλλων εμπειρογνωμόνων, ότι για 93 δευτερόλεπτα ο Λούμπιτς είχε προσπαθήσει να παρακάμψει τον μηχανισμό αυτόματης καθόδου, που ο ίδιος είχε ενεργοποιήσει με το που απομακρύνθηκε ο κυβερνήτης Πάτρικ Σοντενχάιμερ από το πιλοτήριο.

Η απόπειρα να αποτρέψει τη συντριβή καταγράφεται ότι έλαβε χώρα ανάμεσα στις 10:39 έως 10:40.

Ο χειροκίνητος έλεγχος απαιτούσε δράση μεγαλύτερη των 93 δευτερολέπτων για να έχει αποτέλεσμα. Διαφορετικό και όχι αποτρόπαιο, όπως εκείνο που είχε μηχανευτεί ο Αντρέας Λούμπιτς.